Ny fødeklinik på Herlev Hospital giver gravide mulighed for en fødsel i hjemlige rammer

​Tirsdag den 6. august blev Fødeklinikken på Herlev Hospital officielt indviet – klinikken giver gravide mulighed for en fødsel i hjemlige og rolige omgivelser på hospitalet. 

Vent...


Klinikken er én de fire nye fødeklinikker som Region Hovedstaden sidste år besluttede at oprette. Baggrunden var blandt andet at man ville imødekomme kvindernes ønske om at føde i et hjemligt miljø i trygge rammer på hospitalet. Fødeklinikken er et tilbud fra hospitalet til sunde og raske gravide, som har en ukompliceret graviditet og forventer en ukompliceret fødsel.

- Det er et ønske for rigtig mange familier, at de gerne vil undgå at forløbet omkring fødslen minder om et sygdomsforløb i en hospitalsseng. Samtidig vil de gerne have den tryghed det giver at have hospitalets dygtige medarbejdere tæt på, hvis noget ikke skulle gå som planlagt. Vi ved også, at en rolig fødsel giver færre komplikationer. Derfor glæder det mig, at vi nu kan byde kommende forældre velkommen her på fødeklinikken, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

En hjemmefødsel på hospitalet
Med den nye fødeklinik udvider Herlev Hospital nu pakken af tilbud til de gravide og deres partner. Og det er positivt, siger chefjordemoder Vibeke Spring Lafrenz.

- Fødeklinikken giver kvinder, som har haft en helt normal graviditet, og dermed en forventet normal fødsel, mulighed for at føde i mere hjemlige omgivelser. Man kan sammenligne en fødsel på en fødeklinik med en hjemmefødsel, der foregår inde på hospitalet, forklarer hun.

De to fødestuer på fødeklinikken er fysisk placeret i kort afstand fra Fødegangen, og er indrettet så der lægges op til en fødsel med fokus på ro og bevægelighed, og uden anden medicinsk smertelindring end lattergas.

- Vi har valgt at lægge vægt på at stuerne indrettes, både så de virker hjemlige med farver og belysning, og så der er områder hvor man kan bevæge sig rundt og hvile. Der er badekar, som kan bruges til at lindre smerter, og desuden er der mulighed for at den lille ny familie kan være sammen på en briks eller sofa når fødslen er vel overstået, ligesom man ville gøre ved en fødsel i eget hjem, siger Vibeke Spring Lafrenz.

Både fødende og ansatte glade for tilbuddet
Fødeklinikken tog imod de første børn kort før sommerferien, og både de fødende og jordemødrene er glade for det nye tilbud, fortæller chefjordemoder Vibeke Spring Lafrenz.

- De fødende giver udtryk for, at der er en rar stemning og at de oplever tryghed og ro omkring fødslen i klinikken. Det samme gør mange af jordemødrene, som også fremhæver muligheden for tæt sparring med kollegerne og for at bruge deres faglighed på en måde, hvor fokus er rettet mod den normale proces i fødslen.

Du kan læse mere om fødeklinikken her


PRESSEINFORMATION:

Herlev og Gentofte Hospital: Via pressekonsulent Andreas Bennekou på 38673040 / andreas.bennekou@regionh.dk

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S): Via Region Hovedstadens pressevagt på 70209588 / presse@regionh.dk


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor