​Her kommer MR-scanneren svævende ind over Akuthuset

Ny MR-scanner til hospitalets nye Akuthus

​I denne uge svævede en 3,7 tons tung MR-scanner ind over hospitalets nye Akuthus. Den skal bidrage til at rykke diagnostikken helt i front.

Vent...

​Når hospitalets nye Akuthus slår dørene op til juni, er det med en ny MR-scanner installeret i den kommende fælles Akutmodtagelse. Her skal den, sammen med tre CT-skannere, bidrage til at rykke diagnostikken helt i front.

- Det vil betyde endnu hurtigere afklaring af patienter, som f.eks. kommer ind med brystsmerter, og som man mistænker kan have en blodprop i hjertet, forklarer ledende overlæge i Akutmodtagelsen Kasper Iversen.

Det samme gælder patienter, man tror kan have en blodprop i hjernen, og andre uafklarede patienter, forklarer ledende overlæge i Afdeling for Røntgen og Skanning, Michel Nemery.

- I bund og grund handler det om at diagnosticere patienterne hurtigere og mere præcist, så de kan blive set af den rigtige specialist og få den bedste behandling. Og der vil det nye set-up være et løft, siger han.

Scannerne, der bliver placeret i Akutmodtagelsen, er både hurtigere, mere præcise og mere skånsomme, og det giver nye muligheder også i forbindelse med f.eks. scanninger af mulige frakturer i håndleddet.

Placering vil skabe tættere samarbejde

Men udover selve teknologien, så fremhæver både Kasper Iversen og Michel Nemery mulighederne for et tættere samarbejde mellem læger og radiologer, fordi scannerne er placeret i selve Akutmodtagelsen.

- Det, at vi har radiologerne lige ved siden af os, gør, at vi i højere grad kan have en tværfaglig dialog om scanningerne. Og det vil være til gavn for patienterne, siger Kasper Iversen.

Scannerne vil være klar til brug, når Akuthuset åbner. Indtil da vil der være et løbende arbejde med at optimere samarbejderne og de nye muligheder, som en forberedelse til at rykke ind i de nye bygninger.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor