Minister besøgte Center for Immunterapi

​​Mandag  5. februar var sundhedsminister Ellen Trane Nørby på besøg på Center for Immunterapi på Herlev Hospital. Forskning i immunterapi styrkes.

​Professor Inge Marie Svane indledte ministerbesøget med at fortælle om Center for Immunterapi (CCIT) og de flotte og lovende resulteter, centret har præsteret.

Også  Liselott Blixt, fmd. for Folketingets sundheds- og ældreudvalget, og Christoffer Buster Reinhardt, formand for Region Hovedstadens sundhedsudvalg, var med under besøget, hvor de bl.a. så, hvordan celler til behandling dyrkes, og mødtes med en patient i behandling med immunterapi.

Immunterapi betyder populært sagt, at man genaktiverer og træner kroppens eget immunsystem til at bekæmpe de kræftceller, som immunforsvaret i første omgang overser.


Ellen Trane Nørby (tv), Inge Marie Svane (midten), Liselott Brixt  (th) og Christoffer Buster Reinhardt (bag ministeren) på besøg i laboratoriet, hvor Marco Donia, læge og forsker på CCIT, forklarer om processerne.

Forskning i immunterapi på finansloven
Regeringen og Dansk Folkeparti har i Finansloven for i år valgt at styrke forskningen i den særlige immunterapi til kræftpatienter med en pulje på 60 mio. kr. over de næste fire år.

”Immunterapi er meget lovende for kræftpatienter. Det har medført nye behandlingsmuligheder og øget overlevelsen for visse patienter i stor grad. I de kommende år vil vi helt sikkert blive bedre til at behandle med immunterapi, men det kræver, at vi investerer i forskningen, og det har regeringen valgt at gøre ved både at afsætte midler og gøre rammerne for forskningen bedre”, sagde Ellen Trane Nørby forud for besøget mandag og fortsatte:

”Jeg ser frem til at se et af de førende steder i brugen af immunterapi til kræftpatienter. Det er min forventning, at vi med puljen på de 15 mio. kr. årligt i fire år kan kickstarte en intensiveret forskning i immunterapi og støtte en bred indsats over hele landet”.

Læs mere på Sundheds- og Ældreministeriets hjemmeside.


Redaktør