"Viden er bare mere værdifuld, når vi deler den", fortæller Louise Dyrberg Vibede, vinderen af uddannelsesprisen for Yngre Pædiatere. "Louise har gjort det allerbedst for vores uddannelse i pædiatri"

​Den årlige uddannelsespris for Yngre Pædiatere gik til ​​Louise Dyrberg Vibede, læge i Afdeling for Børn og Unge.​

Vent...

​​Sådan lød det i forbindelse med Børnedage 2023 i junimåned, da Yngre Pædiatere tildelte Louise Dyrberg Vibede, læge i Afdeling for Børn og Unge, den årlige uddannelsespris.

Louise modtog prisen for hendes særlige indsats med at fremme uddannelsen af yngre pædiatere. Under prisoverrækkelsen blev der blandt andet sagt:


"Det bliver hurtigt klart som ny på afdelingen, at man her sætter uddannelse af yngre pædiatere meget højt. Det lykkedes man så sindssygt godt med, fordi neonatologerne og især Louise Vibede bruger tid på at lære sine yngre pædiatere at kende (...) Louise er en af de dygtigste klinikere, jeg har mødt, og netop derfor er hun vanvittig god til at lære fra sig (...) Louise er en kæmpe inspirationskilde (...)"


Det var derfor forståeligt nok en både meget beæret, rørt og taknemmelig prisvinder, der takkede for prisen:


-Det er en kæmpe ære at modtage denne pris. Jeg er enormt taknemmelig over at være blevet indstillet til prisen, og jeg vil gerne sige tak til alle mine 'yngre' kolleger, som holder mig til ilden, så vi sammen kan blive bedre. Viden er bare mere værdifuld, når vi deler den.

-Et godt uddannelsesmiljø er en holdindsats, og derfor tilfalder prisen ikke kun mig, men hele neonatalafsnittet og afdelingen for børn og unge. Vi har igennem de sidste år arbejdet målrettet på at optimere uddannelsesforløbene for yngre læger på neonatalafsnittet, og at modtage denne pris bekræfter os i, at vi gør det rigtige. Vores mission er at bidrage til, at dem der kommer efter os, bliver bedre og klogere end vi er, så udviklingen ikke går i stå, lød det fra Louise Dyrberg Vibede.

Også Marianne Sjølin, cheflæge på Afdeling for Børn og Unge, er stolt over, at prisen gik til Louise og afdelingen. Hun understreger:

- Det er en stor ære, at Yngre Pædiateres uddannelsespris tilfalder vores afdeling og at der er opmærksomhed på oplæringen i neonatologi. Vi sætter generelt stor pris på, at klæde vores unge kolleger bedst muligt på til at varetage behandlingen af børn og unge. En helt særlig opgave varetages af vores neonatologiske team, med Louise i spidsen. At føle sig kompetent og tryg i modtagelsen af det nyfødte barn og håndtering af de problemstillinger, der er i relation til dette, er essentielt for unge læger på vej i vores speciale.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor