Kvinde med stor kapacitet bliver vicedirektør på Herlev og Gentofte Hospital

​Lisbet Ravn, ledende overlæge på Akutmodtagelsen, træder 1. januar ind i hospitalets direktion.

Vent...

Ledende overlæge på Akutmodtagelsen, Lisbet Ravn, er netop udnævnt til ny vicedirektør på Herlev og Gentofte Hospital. Hun sætter sig i vicedirektørstolen med omfattende ledelses-, forsknings- og klinisk erfaring fra en række af Region Hovedstadens hospitaler, de seneste otte år på Akutmodtagelsen på Herlev og Gentofte Hospital. Hun tiltræder 1. januar.


- Jeg er glad og ydmyg over at skulle være vicedirektør på Herlev og Gentofte Hospital. Hospitalet har stærke faglige miljøer og en klar ambition om at blive bedre til gavn for patienterne. Det er jeg ikke i tvivl om, da jeg har haft den glæde at være en del af fællesskabet de seneste otte år. Herlev og Gentofte Hospital er unikt, fordi det både er et af landets største akuthospitaler, rummer et af de nationale kræftcentre og har højtspecialiserede funktioner. Som vicedirektør vil jeg fastholde, men også videreudvikle, evnen og modet til at se på tværs af opgavetyper og organisationsdele på hospitalet, i regionen og tværsektorielt. På den måde styrker vi synergi og samarbejde, så gode ideer bredes ud til gavn for patienter, pårørende og medarbejdere, siger Lisbet Ravn.

Stor erfaring fra klinik, forskning og ledelse

Hospitalets nye vicedirektør medbringer en omfattende erfaring med stor tyngde både fra klinikken, fra forskning og fra ledelse.

Hun har gennem mere end 30 år bidraget til udviklingen på en række hospitaler i Region Hovedstaden. Før hun kom til Herlev Hospital i 2012, havde hun blandt andet ansættelser som overlæge i Udviklingsafdelingen på Bispebjerg Hospital, overlæge på Anæstesiologisk Afdeling på Hvidovre Hospital og reservelæge på en række afdelinger på Rigshospitalet.

Sideløbende har hun forsket og publiceret en række studier særligt med fokus på akutte patientforløb og uddannelse, og varetaget poster i en lang række råd og udvalg både på hospitaler, i regionen og på Københavns Universitet

Lisbet Ravn er uddannet læge fra Københavns Universitet i 1989, blev speciallæge i anæstesiologi i 1999, og har desuden en master i Management Development fra Copenhagen Business School i 2010.  

 Stor gevinst for hospitalet

Kombinationen af klinisk erfaring og solid teoretisk og praktisk ledelseserfaring er en stor gevinst for hospitalet, siger Steen Werner Hansen, konstitueret hospitalsdirektør:

- Vi er meget glade for at kunne byde en kapacitet som Lisbet Ravn velkommen i direktionen og ser frem til et tæt og stærkt samarbejde. Hun træder til i denne vanskelig tid for sundhedsvæsenet med corona-restriktioner og helt særlige vilkår. Men også på dette område bidrager med stor erfaring. Hun stod i spidsen for den arbejdsgruppe, der i marts etablerede et kriseberedskab, åbnede den ny coronaklinik og igangsatte uddannelse og omplacering af medarbejdere. 

Den 61-årige ny vicedirektør er gift, har tre voksne børn og to børnebørn. 


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor