Kroppen hos unge kan ikke klare store mængder alkohol

​Nu er det igen tid for skolestart – og dermed for skolestartsfester. Læger fra Børneafdelingen på Herlev og Gentofte Hospital har i det forløbne år holdt oplæg for unge om alkohol på baggrund af sidste års oplevelser. 

Sidste år gik det ikke så godt til en af de mange skolestartsfester. Her gik en fest i Dyrehaven over gevind og en række unge blev kørt til Børnemodtagelsen på Herlev Hospital med svære alkoholforgiftninger med promiller på op til fire.

Personalet i Børnemodtagelsen var chokeret, og for at undgå gentagelser har nogle af afdelingens dygtige læger i årets løb holdt oplæg om alkohol og sundhed rundt om på gymnasier og ungdomsuddannelser. En af dem, der har været ude blandt de unge, er overlæge Marianne Sjølin Frederiksen.

- Kroppen hos unge kan slet ikke klare så høje promiller og store mængder alkohol, fortæller hun.

De høje alkoholpromiller kommer fx hvis de unge drikker en halv flaske spiritus på en halv time. Det kan være ved drikkekonkurrencer, der lover gratis drikkevarer til den, der kan drikke mest eller tilsiger, at man skal drikke samme antal spiritus-shots som sin alder.

- Først er det sjovt, så mister man kontrollen, og kommer promillen op mellem fire og fem, holder man op med at trække vejret. Det var, hvad vi så sidste år, fortæller hun.

Det er derfor vigtigt ikke at efterlade kammerater, der har drukket for meget, men at blive hos dem og få hjælp fra voksne.

Ved akut og livstruende sygdom eller tilskadekomst skal man ringe 112 http://bit.ly/2usbi8f


Redaktør