Jesper Johannesen ny klinisk professor i pædiatri

​Jesper Johannesen, overlæge, dr. med, er 1. april 2021 tiltrådt i et 5-årigt klinisk professorat 

ved Københavns Universitet og Herlev og Gentofte Hospital, Afdeling for Børn og Unge.

Vent...

​I professoratet ’Paediatrics with Special Focus on Translational Paediatric Diabetic Endocrinology’ skal Jesper Johannesen bl.a. arbejde for at styrke forskningen indenfor type 1 diabetes hos børn og unge, specielt med henblik på en grundigere klarlægning af de metaboliske og hormonelle forhold hos børn og unge med nyopdaget type 1 diabetes, som netop er startet i insulinbehandling. 


”Håbet er, at en øget forståelse af forholdene omkring diabetesdebut kan bane vej for nye behandlingstiltag, der kan øge børnenes egenproduktion af insulin i en længere periode end tilfældet er i dag og dermed sikre dem nær-normale blodsukkerniveauer og bedre sundhed både her og nu og i fremtiden”, forklarer Jesper Johannesen.     

Overlægestillingen er forankret i Afdeling for Børn og Unge på Herlev og Gentofte Hospital, men når Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) flytter ind på Herlev-matriklen i november 2021, vil Jesper Johannesens funktioner blive delt mellem afdelingen og SDCC.

”Jeg er meget glad for udnævnelsen af Jesper Johannesen. Det understøtter meget fint vores fokus på det translationelle aspekt fra grundforskning over den kliniknære forskning til patientbehandling i relation til børn og unge med diabetes. Professoratet er en naturlig følge af afdelingens mangeårige interesse for både forskning og patientbehandling indenfor området og Jesper vil hermed følge i fodsporene efter professor emeritus Henrik Bindesbøl Mortensen”, siger Eva Mosfeldt Jeppesen, ledende overlæge på Afdeling for Børn og Unge. Hun fortsætter:

”På afdelingen glæder vi os over, at området bliver styrket. Vi ser frem til, at SDCC flytter til Herlev-matriklen, og vi dermed får samlet en række fremtrædende forskere og behandlere indenfor området. Samarbejdet vil desuden medføre en centralisering af behandlingen af regionens knap 1000 børn og unge med diabetes mellitus på Herlev matriklen, som hermed danner et meget stort patientgrundlag for den fremtidige forskning og udvikling”.

Jesper Johannesen har været overlæge i Afdeling for Børn og Unge på Herlev og Gentofte Hospital og klinisk lektor ved Københavns Universitet siden 1. august 2009. 


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor