​​

Forbindelse mellem graviditet og børns fremtidige kognitive udvikling

​​Vi præsenterer Parisa Mohammadzadeh, som forsker på Herlev og Gentofte Hospital, i hvilke faktorer tidligt​​​​i livet – faktisk allerede mens man stadig ligger inde i sin mors mave, der har indflydelse på vores kognitive færdigheder senere i livet.

Vent...

Projektet fokuserer på inflammation i tredje trimester af graviditeten og dens potentielle indflydelse på børns eksekutive funktion, når de er 10 år gamle.

Eksekutive funktioner spiller en yderst vigtig og central rolle i vores dagligdag, da de bl.a. hjælper os med at planlægge og træffe beslutninger.

Parisa Mohammadzadeh fortæller:

- Min forskning viser, at jo mere inflammation mor har i kroppen under graviditeten, jo større eksekutive vanskeligheder har børnene senere i livet.

- Resultaterne kan have afgørende implikationer for vores forståelse af tidlig intervention og forebyggelse, der kan styrke børns kognitive evner fra begyndelsen. Det handler om at skabe en mere målrettet indsats allerede under graviditeten, så vi kan forbedre børns fremtidige kognitive udvikling🙏👊

Parisa Mohammadzadeh er læge og ph.d. studerende ved COPSAC, og én af de forskere der præsenterer spændende resultater ved Forskningens Dag d. 7. november

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor