Få gratis fertilitetsrådgivning på Herlev Hospital

​Tænker du på at få børn? Kan du overhovedet få børn? Og hvordan står det egentlig til med sædkvaliteten? Få svar på spørgsmålene i Fertilitetsklinikken på Herlev Hospital, hvor kvinder, mænd og par kan få gratis rådgivning.

​Frem til november 2018 tilbyder Fertilitetsklinikken på Herlev Hospital kvit og frit at undersøge, hvor gode muligheder du har for at få børn, samt at give dig råd om, hvordan du bedst bevarer fertiliteten.

Pengene til den gratis rådgivning kommer fra EU og er en del af et større forskningsprojekt, som har til formål at forebygge barnløshed og værne om fertiliteten.

- Vi møder mange spørgsmål om fertilitet. Mænd kan være bekymrede over, om sædkvaliteten er i orden. Kvinder har måske haft underlivsbetændelse eller aborter og spekulerer på, om det har betydning for muligheden for graviditet. En del unge spekulerer på, om de rent biologisk bliver for gamle til at stifte familie, hvis de først vil afslutte et studie og arbejde nogle år. Alle de ting kan man få undersøgt og tale med os om i rådgivningen, forklarer Anna Klajnbard, som er overlæge og en af lægerne i rådgivningen.

Prøver, undersøgelser og rådgivning
Rådgivningen er for både mænd og kvinder. Man kan også melde sig til som par.  Der er afsat en halv time til undersøgelser og rådgivning pr. person og kommer man som par, har man en time til rådighed.

For kvindernes vedkommende består undersøgelserne blandt andet i en blodprøve, hvor man måler ægreservehormonet AMH, samt en ultralydsscanning, som giver et skøn over ægreserven. For mænds vedkommende vil sæden blandt andet blive analyseret.

- Det kan være en rigtig god ide at få afklaring, vished og vejledning om, hvad man selv kan gøre for at bevare sin evne til at få børn bedst muligt, understreger Anna Klajnbard og opfordrer til, at man benytter sig af tilbuddet.

En forudsætning for at få en tid er, at man bor i enten Region Hovedstaden, Region Sjælland eller Region Skåne og at man ikke har et kendt fertilitetsproblem i forvejen. Tilbuddet om rådgivning varer frem til november - læs mere om fertilitetsrådgivningen og se, hvordan man bestiller tid.

Redaktør