Hænger astma og forkælelse sammen?

​Nej, det gør det ikke. Men sådan så man på det ’i gamle dage’, jf. teksten på billedet nede i teksten. I dag ved vi meget mere om børneastma, bl.a. takket være forskning på Dansk BørneAstma Center på Herlev og Gentofte Hospital. 

Vent...

​Teksten, som i dag forekommer i den kuriøse ende, er rammet ind og hængt op på en af vores hospitalsgange. Ikke fordi vi griner af dem, der var før os, men fordi teksten minder os om noget vigtigt:

"Den minder os om, at al viden er midlertidig og at vi heldigvis hele tiden bliver klogere. Ny viden, bl.a. som resultat af grundig forskning, sørger for, at vi i dag ved meget mere om, hvordan vi skal vurdere, pleje og behandle sygdom, end vi gjorde for bare relativt få år siden. Og sådan vil det fortsætte, siger Hanne Konradsen, professor i klinisk sygepleje. 

Hun er en af Herlev og Gentofte Hospitals 40 professorer, som står i spidsen for de mange forskere, der hver dag arbejder på at skaffe ny viden, der kan bruges i det kliniske arbejde til glæde for patienterne. Antallet af videnskabelige publikationer fra hospitalet stiger hvert år og tæller adskillige forskningsmiljøer, som måler sig med verdens bedste inden for deres område. 

Er du nysgerrig på forskning? så mød nogle af VORES FORSKERE. Udover Hanne Konradsen kan du bl.a. også møde Jakob Stokholm, som netop forsker i børneastma.Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor