​​

2. etape af indflytningen i Nyt Hospital Herlev udskydes igen

​En vandskade og efterfølgende gennemgang af rørinstallationerne viser, at installationerne i dele af Nyt Hospital Herlev ikke er udført korrekt i den del af byggeriet, som endnu ikke er taget i brug. For at fejlene kan udbedres forsvarligt, udskydes den sidste del af indflytningen til de nye lokaler.​

Vent...


Tidspunktet for indflytning i Nyt Hospital Herlevs anden del, der skal huse afdeling for Kvindesygdomme, Graviditet og Fødsler, afdeling for Nyfødte, operationsgang, intensiv og opvågning, bliver alligevel ikke i midten af december, som tidligere udmeldt, men skydes til enten maj 2022 eller til et tidspunkt efter sommerferien. Det står klart, efter Region Hovedstadens Center for Ejendomme har fundet alvorlige fejl på udførelsen af byggeriets rørinstallationer. 

Følgegruppeformand: Dybt frustrerende

Randi Mondorf (V), formand for byggeriets politiske følgegruppe, er ærgerlig over situationen:

"Det er dybt frustrerende, at vi igen står i en situation med fejl, efter vi har overtaget fra entreprenøren. Rørinstallationerne er ikke sikret godt nok, og derfor vil vi hellere udskyde indflytningen nu, så vi tidsmæssigt og forsvarligt kan udbedre fejlene, fremfor at forhaste noget igennem, som i sidste ende kan gå ud over patienter og personale," siger hun. 

Udbedring er en tidskrævende opgave

Usikkerhed om rørinstallationerne er fuldstændig uacceptabelt på et hospital, der har patientkritiske områder, siger vicedirektør i Center for Ejendomme, Ole Kristian Bottheim.

"Det var oprindeligt den spanske entreprenør Inabensa, der havde ansvaret for opgaven. Selv samme entreprenør havde oplyst, at afløbsinstallationerne var trykprøvet. Regionen kan nu konstatere, at afløbsrørene flere steder skal forstærkes, og det er desværre en tidskrævende opgave, da de ligger meget svært tilgængelige i det ellers næsten færdigbyggede hospital," siger han.

Rigtigt ærgerligt for de medarbejdere, som er klar til at tage de nye afdelinger i brug

For hospitalsdirektør på Herlev og Gentofte Hospital Anne Jastrup er det særligt ærgerligt for de mange medarbejdere, som er ved at forberede sig til at tage de nye afdelinger i brug.

"Det er så uheldigt, at hospitalet bliver ramt at disse fejl lige nu. Jeg er virkelig ked af, at ledere og medarbejdere, der har lagt meget og dedikeret arbejde i planlægningen og har glædet sig til nye og bedre rammer nu i 11. time må genplanlægge de kommende måneder.  Det er et stort arbejde, der er gjort i en i forvejen travl tid og derfor simpelthen så ærgerligt for alle, og ikke mindst for vores fødeafdeling og operationsgang, hvor medarbejderne løber særlig stærkt lige i øjeblikket," siger Anne Jastrup.

Den nuværende forventning er, at indflytningen i anden del af Nyt Herlev Hospital kan ske enten i maj 2022 eller på et tidspunkt efter sommerferien.  Det endelige tidspunkt fastlægges, når gennemgangen af alle afløbsinstallationer har fundet sted og en endelig tids- og udbedringsplan foreligger.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor