Mad til indlagte patienter

Køkkenet på Herlev Hospital serverer velsmagende patientmad, tilberedt fra bunden af sæsonens friske råvare​r.

​​

Download menuplanerne her.

Mangfoldighed, kvalitet og hjemmelavet mad

På Herlev Hospital har vi høje ambitioner for vores mad og servering.

Med udgangspunkt i patienternes ønsker, producerer vi så vidt muligt alt fra bunden. Vi sylter selv vores rødbeder og agurker, vi pisker vores egen mayonnaise, og vores hjemmelavede roastbeef bliver serveret med hjemmerørt remoulade på hjemmebagt rugbrød. Vi skræller og ordner alle grøntsager selv, laver vores egen fond til saucer og supper fra bunden – og der ingen pulver og kemi i vores mad. 

I køkkenet har vi egne slagtere, ernæringsassistenter, kokke, konditor, smørrebrødsjomfruer og bagere ansat. Vores ambition er at kunne tilbyde patienterne varierede smagsoplevelser, der med et højt kulinarisk niveau, vækker appetitten, og dermed kan bidrage til at gøre maden til en del af behandlingen.

Vi arbejder målrettet med økologi, og tilpasser derfor vores mad og menuer efter årstidernes skiften. Minimum 80 procent af vores råvarer er økologiske, og vi har opnået sølvmærket i ”det økologiske spisemærke”. For at tilgodese den mangfoldighed af patienter samt de ønsker og behov, vi i køkkenet dagligt møder, arbejder vi med råvarer og menuer, der er inspireret af både Asien, Nordafrika, Mellemøsten og Sydamerika samt Middelhavskøkkenet, men også både klassiske danske og moderne nordiske retter.

Personalet ved serveringsvognene er ansat i køkkenet og har været med til at tilberede maden. De informerer gerne om maden, der tilbydes, ligesom de også gerne hører din mening om maden. Velkommen til en god og varieret smagsoplevelse på Herlev Hospital. 

God mad – Godt Behandlet.

Morgenmad

  • Landbolle, rugbrød og tebolle
  • Æggekage og bacon
  • Ost, smør og marmelade
  • Rullepølse 
  • Ymer med mysli
  • Mælkeprodukter 
  • Æblejuice og appelsinjuice 
  • Øllebrød og havregrød

Vores brød fremstilles efter bagerens egne opskrifter og koldhæver mindst 12 timer. Vi bager brødene i ovnen så tæt på serveringstidspunktet som muligt.

Frokost

Dagens varme retter tilberedes af årstidens friske råvarer med nænsom hånd og med stort fokus på velsmag. Vores slagtere tilbereder selv alt kød og fjerkræ.

  • Dagens ret 1
  • Dagens ret 2
  • Suppe
  • Dagens råkost
  • Dagens dessert

Aftensmad

Alle grøntsager skylles og skæres og snittes eller hakkes af køkkenet, fordi friske grøntsager smager bedst.
  • Tre slags retter
  • Suppe
  • Dagens salat
  • Risengrød

Mellemmåltider

Snack 

  • Frugt
  •  Grøntsager (gulerod, agurk) 
  • Peanuts 
  • Franske kartofler 
  • Marcipanbrød
  • Kammerjunkere 
  • Havregryn 
  • Cornflakes 
  • Rosiner 
  • Mysli 

Drikkevarer 

  • Fun light saft 
  • Danskvand 
  • Drikkebouillon, breve 
  • Chokodrik, breve 
  • Light øl 
  • Appelsinjuice 
  • Æblejuice 
  • Sveskejuice 
  • Blandet sød saft 
  • Protein- og energirige drikke 
  • Protino Vanilje/Citron 
  • Protino Hindbær
  • Protino Blåbær 
  • Protino Dessert 
  •  Protino regular Vanije/Citron 
  • Nutridrink Compact 
  • Nutridrink Protein 
  • Nutridrink Yoghurt Style 
  • Nutridrink Juice Style (saftbaseret) 
  • Fresubin 2 kcal drink 
  • Resource 2.0+ fibre 

Mejeriprodukter 

  • Piskefløde (38%) 
  • Mælk 
  • Kærnemælk 
  • Kakaomælk 
  • Yoghurt med frugt 
  • Ymer 

Varme retter 

  • Kartoffelsuppe 
  • Tomatsuppe 
  • Klar suppe med fyld 
  • Klar suppe uden fyld 
  • Boller i karry 
  • Ris Kødsauce 
  • Kartoffelmos 
  • Parisertoast 
  • Risengrød 
  • Hindbær/blåbærsuppe 

Små fristelser 

  • Æblegrød 
  • Jordbærgrød 
  • Abrikosgrød 
  • Sveskegrød 
  • Vaniljeis, energirig 
  • Jordbæris, energirig 
  • Solbær-sherbet, energirig 
  • Sodavandsis, frys selv 
  • Citronfromage 
  • Jordbærmousse 
  • Dagens kage 
  • Småkage

Brød/kiks 

  • Hjemmebagt sandwichbrød 
  • Hjemmebagt tebolle 
  • Hjemmebagt grovboller 
  • Rugbrød 
  • Knækbrød 
  •  Mariekiks 
  • Grovkiks 

Pålæg /ost 

  • Smør Ost 45+ 
  • Pålæg 
  • Marmelade 
  • Pålægschokolade 
  • Honning

Mad er en del af din behandling

På Herlev Hospital gør vi os umage for at planlægge måltiderne, så de også passer nøjagtig til dig. 

Den mad, vi serverer, har det overordnede mål at sikre dig tilstrækkelig næring.

Den rette mad i de rette mængder giver: 

  • Mere energi 
  • Bedre muskelkraft 
  • Færre infektioner 
  • Kortere indlæggelse. 

Husk også mellemmåltiderne! 

Du skal huske også at spise mad mellem hovedmåltiderne. Du kan se det store udvalg af mellemmåltider ovenfor.

Har du brug for at tale med en klinisk diætist?

Den kliniske diætist vejleder om diæt til småtspisende, indlagte patienter inden for forskellige sygdomme. Tal med din læge, om det er relevant for dig at få en samtale med en diætist, mens du er indlagt.

Hvis du har særlige behov

Hvis du har særlige behov, vil personalet vejlede i, hvilken kost der er bedst for dig. Hvis personalet vurderer, at det er nødvendigt, kan du få vejledning af en klinisk diætist. Læs mere om de kliniske diætister​.

Mad til pårørende

Har du besøg af pårørende, kan de spise med på afdelingen. Læs om mad til pårørende​.




Redaktør