Fremtidens sengestue

Et nyt forsknings- og udviklingsprojekt sætter fokus på hvordan fremtidens sengestue kan skabe bedre livskvalitet for patienter, pårørende og personale i Nyt Hospital Herlev.

Hvilke behov skal fremtidens sengestue dække for patienter, pårørende og personale?
Og hvordan kan en sengestue være med til at skabe bedre livskvalitet?
Det er nogle af fokus-områderne i nyt forsknings- og udviklingsprojekt fra Kunstakademis skoler for Arkitektur og Design, i samarbejde med Nyt Hospital Herlev og Hennings Larsens Arkitekter.

Døgnets rytme på sengestuen:

Som en del af projektet har kandidat-studerende opholdt sig et døgn på en sengestue på forskellige afdelinger. Ved denne stilfærdige observation har de studerende mulighed for at fange situationer som ofte overses i den daglige travlhed. Udover at notere alt ned hvad de observerede på sengestuen, tog de studerende også et foto hver 10. minut.

Forskningsprojektet vil give forslag til nye løsning, der kan give inspiration til den fremtidige sengestue på Nyt Hospital Herlev.