Nyt Hospital Herlev får selvkørende robotter

​Herlev Hospital bliver det første danske hospital som indfører fuldautomatisk varelevering.

​Robotter ​transporterer varer

Snart kan personalet på Herlev Hospital bestille linned og apotektervarer via tablets og få varerne leveret af små selvkørende robotter. De såkaldte AGV´er – 'automatic guided  vehicles' – forventes at køre rundt på hospitalet næste forår. De små AGV´er finder selv rundt, tager elevatorer, henter og afleverer vogne og kører hen til deres ladestation, når strømmen er ved at slippe op. I første omgang skal AGV´erne køre i hospitalets tunnelsystem og ikke i områder hvor der færdes personale og patienter.

På sin vej op til afdelingerne kan AGV´erne dog ikke helt undgå områder hvor der færdes personale. Men fordi AGV´erne navigerer med sensorer, bremser den helt automatisk op, hvis en person træder ud foran den.
AGV´ernes aflastningspladser bliver placeret tæt på elevatorerne hvor AGV´en kører ind i en niche, stiller varevognen og tage en anden vogn med tilbage til Servicebygningen.

Begynder i det små

I første omgang indkøber Nyt Hospital Herlev et mindre antal robotter, for at høste nogle erfaringer inden man indkøber de 30-35 robotter som, man forventer, der skal køre rundt på hospitalet om nogle år.

Hospitalet har allerede fået den første lille AGV som fungerer som elektronisk postbud i Arkaden hvor hospitalets administration har til huse.​​ Og ved hjælp af elektronisk simulering forsøger Nyt Hospital Herlev i øjeblikket at danne et sig et overblik over hvor mange AGV´er hospitalet i alt får brug for.