Nedrivning af rekrutteringsboliger

​I uge 17 begynder Herlev Hospital at gøre klar til at nedrive nogle af hospitalets rekrutteringsboliger.​

​Seks rekrutteringsboliger rives ned

Herlev Hospital har valgt at rive seks af hospitalets rekrutteringsboliger ned. Det drejer sig om Runddyssen 43, 45, 51, 53, 59 og 61.

Det område som frigives når rekrutteringsboligerne er revet ned, vil i første omgang blive inddraget til byggeplads.
For at skærme de øvrige boliger langs Runddyssen, vil der blive opsat et pladehegn langs byggepladsen. På sigt bliver pladehegnet erstattet af et 10 meter bredt beplantningsbælte.

Fordi at de huse som skal rives ned indeholder asbest, er der krav om, at de folk som arbejder med selve nedrivningen, skal være iklædt beskyttelsesdragter.
Asbest er ikke farlig så længe det er uberørt. Det er derfor ikke sundhedsskadeligt at bo i en bolig som indeholder asbest. Men i forbindelse med nedrivning kan asbest frigive nogle fibre, som kan være skadelige for dem som nedriver det asbestholdige materiale. Derfor vil nedrivningsarbejderne være iført beskyttelsesdragter.
Der vil blive opstillet miljøvogne til nedrivningsmaterialet og al transpot, til og byggepladsen, vil ske via Herlev Hospitals grund og ikke gennem boligområdet.