Grønnegården

​Grønnegården omkranser auditorierne og forbinder det eksisterende hospital med det nye. Grønnegården er det samlede og offentlige gårdrum, som danner nye og frodige omgivelser. 

En mangfoldig have
I Grønnegården er der plantet over 50 forskellige sorter træer og buske. Tulipantræer, Troldnød, Hjertetræ og Papegøjebusk er nogle af de planter som, med deres forskellige løv og blomster, giver en variation i haven hele året rundt. Men Grønnegården er ikke bare en prydhave, den rummer også små klynger af frugttræer og bærbuske. Der er æble-, pære-, blomme- og kirsebærtræer i haven og hindbær-, brombær- og ribsbuske danner små frugtkrat.

En grøn smutvej
Der bliver adgang til Grønnegården både fra kantinen, cafeen, den nye hovedindgang, forhallen, forbindelsesgang vest og Behandlingsbygningen. Det vil derfor været oplagt at benytte stisystemet i Grønnegården når man skal bevæge sig mellem de forskellige bygninger.
Men Grønnegården er meget mere end et transitområde. Bænke rundt omkring i Grønnegården og terrasseområdet foran kantinen og Cafeen inviterer til, at man slår sig ned i Grønnegården og f.eks. nyder maden i de grønne omgivelser. 

Oversigt over Grønnegården.jpg


Redaktør