Den røde have

​Den røde have er børnenes have. Haven ved Børne- og Ungeafdelingen er først og fremmest til indlagte børn. Her er der plads til leg, larm og grin, men også enkelte intime rum til mere uforstyrret ophold og fordybende leg. Indretningen af haven og beplantningen indbyder til leg og bevægelse.

Børnenes have
Den røde have ligger midt i Kvinde-Barn-Centeret. I stueplan er haven omkranset af ventearealer til børn og unge, Børne- og Ungemodtagelsen og Børne- og Ungeafdelingens ambulatorier. Haven er først og fremmest tiltænkt de indlagte børn.
Haven er indrettet med et kuperet rødt faldunderlag, der sammen med buskenes røde løv, har lagt navn til haven.

I haven er der balancebomme og trædesten som, sammen med det kuperede terræn, inviterer til fysisk aktivitet. Men der også små kroge og krat som opfordrer til mere fordybende leg.
jordbær.jpg
Kunst
I den røde haven finder man også en af de seks skulpturer, som tilsammen udgør kunsten i Nyt Hospital Herlev. De seks skulpturer er en skaleret gengivelse af almindeligt kendte grøntsager og frugter. Skulpturen i den røde have, som er den mindste af alle skulpturerne, er et overskåret jordbær i hvid fiberbeton.


Redaktør