Om Kvinde-Barn-Center

På Herlev Hospital skal der bygges et nyt Kvinde–barn–center. Det nye Kvinde–barn–center skal bl.a. rumme en ny Børneafdeling, Fødegang og en Barselsgang. Centeret forventes at stå færdigt i 2020. 

​​​​​​​​​

​Familien i centrum
Når en kvinde eller et barn indlægges, skal der tænkes på hele familien. På Herlev Hospitals nye Kvinde–barn–center vil der være fokus på hele familiens behov. Patientens trivsel er afhængig af, at familien er tæt på. Derfor skal der være plads til at familien kan være en del af behandlingen, når der er behov for det.

Små patienter med særlige behov
Det er vigtigt at børn føler sig trygge når de bliver indlagt på hospitalet. Der vil blive indrettet familiestuer, hvor forældrene kan overnatte. Afdelingen vil være præget af lys og farver. Børneafdelingens indretning skal skabe rammer for aktiviteter, trivsel og samvær med familien. Der vil være plads til leg både ude og inde. Nøgleordene vil være tryghed og trivsel.

Når en ny kommer til verden
Når en ny verdensborger ser dagens lys, er det en familiebegivenhed. Derfor indrettes barselsgangen med enestuer eller familiestuer, så forældre, den nyfødte og evt. søskende kan være sammen.

Kvinde-barn-centret vil også får et særligt afsnit til de gravide, der har behov for lægernes og sygeplejerskernes opmærksomhed hele tiden.

Det for tidligt fødte barn har helt særlige behov. Der indrettes derfor specialstuer til det for tidligt fødte barn, med plads til familien.


​​

Redaktør