Om rensningsanlægget

I sommeren 2014 begyndte Herlev Hospital at lede alt spildevand igennem et helt nyt rensningsanlæg.

Herlev Hospitals nye rensningsanlæg er verdens største og mest moderne af sin slags. Rensningsanlægget er etableret i et offentlig-privat samarbejde mellem Region Hovedstaden, Herlev Hospital og Grundfos Biobooser.

Der er udviklet nye bæredygtige metoder, som blandet andet renser vandet for medicinrester, hormonforstyrrende stoffer og antibiotika-resistente bakterier. Vandet bliver så rent, at det kan sendes direkte ud i naturen;  og så er de endda billigere end at sende det til et centralt rensningsanlæg​. 
Rensningsanlægget er placeret på den sydlige del af Herlev Hospitals matrikel. Det er et lukket anlæg som ikke giver støj- og lugtgener.

​Fakta: 

  • Anlægget er etableret i samarbejde mellem Region Hovedstaden, Herlev Hospital, Grundfos Biobooster A/S, DHI, Ultraaqua, Neutralox GmbH.
  • Samarbejdet er et offentlig-privat innovationssamarbejde og har modtaget støtte fra bl.a. Markedsmodningsfonden.
  • Anlægget har en kapacitet på 600 m3/dag. Det svarer til, hvad 3000 personer udleder af spildevand.
  • Anlægget bruger en række biologiske renseprocesser, membranfiltrering og efterfølgende polering med aktiv kul og ozon for at opnå den høje vandkvalitet.
  • Anlægget renser også den luft, der udsendes i renseprocessen. Luften renses for både lugtgener og skadelige patogener.

​​ 

Redaktør