​​​​​​​​​​​​​​​​

MR skanning

​Her finder du information om MR skanning. Du kan læse hvorfor kontrolskemaet er vigtigt og se vores skriftlige informationer om MR skanninger, der blandt andet indeholder oplysning om forberedelser før en MR skanning.

​MR er forkortelse for Magnetisk Resonans. Teknikken er baseret på anvendelse af radiobølger og et stærkt magnetfelt. MR bruges i stedet for røntgenstråler til at fremstille detaljerede billeder af væv og organer.

Det kan man se på en MR skanning

MR skanning bruges til at undersøge en bred vifte af forskellige tilstande i alle dele af kroppen. Således er MR skanning velegnet til at undersøge:

  • Muskler, ledbånd og sener
  • Hjertet, blodkar, brystkassens- og bughulens organer
  • Hjernen, nervesystemet samt øjne og ører

Skanningen bliver specielt designet til det behov , du har for at blive undersøgt.

​​​Kontrolskema​ - udfyld det samen med din læge

Når din læge sender en henvisning til MR skanning, så er det vigtigt, at I sammen udfylder et MR kontrolskema​​, som sendes sammen med henvisningen. 

Kombinationen af det stærke magnetfelt og radiobølger vil påvirke alt jernholdigt metal i kroppen. Kontrolskemaet er sikkerhed for, at du kan MR skannes.

MR skannere på ​vores afdeling

Vi har seks forskellige MR skannere på afdelingen. Udover at skanneren ser forskellige ud, så har de også forskellige egenskaber. Du vil få foretaget din MR skanning i den skanner, der er bedst egnet til at undersøge netop det problem, du har. 

Specifikke MR skanninger

​​
Redaktør