Forløb for en hjemmefødsel

​Vi kan anbefale hjemmefødsel, hvis det forventes, at du føder uden komplikationer.​

​​

​Graviditeten

Tal med din konsultationsjordemoder hvis du/I ønsker eller overvejer en hjemmefødsel. Her kan I få mere at vide, og finde ud af om en hjemmefødsel er det rigtige for jer.

Fødslen

På Herlev Hospital har vi et team af jordemødre der tager sig af hjemmefødsler. Når du går i fødsel, ringer du til Fødemodtagelsen og siger, at du skal føde hjemme. Så sender Fødemodtagelsen en jordemoder fra hjemmefødselsteamet hjem til dig, når du har brug for det. Jordemoderen støtter dig under fødslen og bliver hos dig indtil to timer efter fødslen.

Vi har lavet en tjekliste som kan hjælpe jer med de praktiske forberedelser til fødslen i hjemmet. Jordemoderen har også en taske med, som indeholder de remedier, der kan blive brug for under fødslen.

Dagen efter fødslen

Jordemoderen ringer til jer dagen efter fødslen for at høre, hvordan det går, og hun giver råd og vejledning, hvis I har brug for det. Hun vil tale med jer om hvordan det går med amning / ernæring af barnet, om jeres nyfødte har haft vandladning og afføring svarende til alderen, og vurdere om barnet er i trivsel. 

Ligeledes vil hun vurdere om du bløder normalt efter fødslen, om du har normalt ondt, og om I som familie befinder jer godt.

Opfølgende besøg i Barsel, klinik 1

Inden jordemoderen fra hjemmefødselsteamet går hjem, vil hun give jer en tid i Barsel, klinik 1 på Herlev Hospital to til tre dage efter fødslen. 
Her vil en jordemoder tale med jer om fødslen og om barnets og jeres trivsel. Hun tager desuden en blodprøve fra jeres nyfødtes hæl og laver en høreundersøgelse på barnet, hvis I ønsker dette.

Ammetelefon

Hvis du har spørgsmål, oplever problemer eller bliver usikker efter I er kommet hjem, kan du ringe til vores ammetelefon hele døgnet.
Her kan du få råd og vejledning om amning, barnets trivsel, efterveer og blødning efter fødslen.

Ammetelefon – Ring 38 68 ​​​​94 53

Sundhedsplejersken

Jordemoderen kontakter sundhedsplejersken efter føds­len. 
Sundhedsplejersken ringer eller skriver til jer for at aftale et hjemmebesøg fire til fem dage efter fødslen. De efterfølgende besøg aftaler I selv med sundhedsplejersken. 
 
Find din lokale sundhedsplejerske på din kommunens hjemmeside.
Redaktør