De startede 113 – af dem blev 62 udvalgt til elektroniske præsentationer, og otte stod for en mundtlig præsentation.
Det er ikke en HGH-udgave af Robinson Ekspeditionen, men Forskningens Dag 2022, der bød på rekordmange abstracts – så mange, at der kun var plads til lige over halvdelen da dagen mandag blev markeret.
Vicedirektør Bodil Ørkild bød velkommen med fokus på hospitalets forskningsambition, og ikke mindst en glæde over det store antal tilmeldte. Og så gik det ellers løs med de første fire mundtlige præsentationer, der spændte bredt fra psoriasis over babyhjerter til en hjælpende hånd til personer, der er opereret for overvægt, og så en app, der hjælper læger med at diagnosticere modermærkekræft.
Herefter stod den på forskerbattle, hvor de to professorer Paul Pharoah fra Cambridge og Søren Brunak fra Københavns Universitet dystede om, hvorvidt kunstig intelligens i løbet af de næste 10 år vil blive den gyldne standard i stedet for rct-studier. I en hårfin afgørelse løb Paul Pharoah med sejren, da han flyttede flest stemmer.
Så var det tid til de elektroniske præsentationer, der optog både Store Mødesal og balkonen, og bød på et hav af spændende forskning. Ud af de 62 deltagere blev fire udvalgt, til at være med i opløbet om to præmier på 10.000 kr. – henholdsvis en publikumspris og en ekspertpris.
Anden halvdel af de mundtlige præsentationer blev leveret efter frokost. Og igen var der bred repræsentation med fokus på både stroke, astma, influenzavaccine og AI i røntgenbilleder.
Og så kunne spændingen ikke trækkes længere – publikum havde stemt og eksperterne voteret. Det var tid til at dele 2 x 15.000 kr. ud til de mundtlige præsentationer og 2 x 10.000 kr. til de udvalgte elektroniske.
Førstnævnte gik til Louis Lind Plesner, Afd. for Røntgen og Skanning, og Gustav Gede Nervil, Afd. for Plastikkirurgi. For de elektroniske løb Sofie Bay Simony, Klinisk Biokemisk Afd., og Mathias Melgaard, COPSAC og Afd. for Børn og Unge med de to priser.
Du kan se samtlige abstracts fra dagen her