​​​

Immunterapi (Podcast)

Immunterapi er nok det mest omtalte nybrud inden for behandling af kræft de seneste år.
I denne podcast tegner professor Inge Marie Svane et billede af, hvad immunterapi er og hvilke muligheder det har givet i kampen mod kræft. 

Beskrivelse af podcast:

​Hvad er det immunterapien kan - og endnu ikke kan - hvordan er det lykkedes forskerne at bruge kroppens eget immunforsvar til at bekæmpe – nogle - former for kræft og hvordan ser fremtiden for immunterapi ud?

Det er spørgsmål, som professor Inge Marie Svane, og hendes kolleger på Nationalt Center for Cancer Immunterapi hver dag arbejder med her på Herlev Hospital. Og spørgsmål, som du kan få svar på i denne udgave af Vores Viden fra Herlev og Gentofte Hospital.​

Varighed: 23:29 min.

Medvirkende: Inge Marie Svane, centerleder ved Nationalt Center for Cancer Immunterapi. Hun har forsket i cancerimmunologi og immunterapi i 25 år. Hun er uddannet læge (1992), har en ph.d. i basal cancerimmunologi (1997) og er professor i klinisk cancerimmunterapi (2009). Hun har været pioner inden for cancerimmunterapi i Danmark og startede i 2006 CCIT, et translationelt forskningscenter, som i dag er ledende i Europa. Fokusområderne er T-celleterapi og andre celleterapier, cancervaccine og immunregulering.


Redaktør