Mens du er indlagt

​Der er meget nyt at tage stilling til, når man er syg og der sker meget uvant, når man er indlagt for første gang. Her kan du finde praktiske oplysninger om det meste under indlæggelsen

 

Din tryghed

Det er vigtigt, at du føler dig tryg og godt tilpas under indlæggelsen. Mens du er indlagt er det derfor en god ide at fortælle om dine ønsker og behov og i det hele taget deltage aktivt i behandlingen af din sygdom. 
 
Du er altid velkommen til at spørge personalet, hvis der er noget, du er i tvivl om.
 

Identifikationsarmbånd

Når du bliver indlagt, får du et armbånd om håndleddet. På armbåndet står dit navn og dit CPR-nummer. Du skal beholde armbåndet på under hele indlæggelsen.
 

Når du bliver indlagt 

Når du bliver indlagt, taler du med en sygeplejerske, som giver dig en kort orientering om, hvad der skal ske i løbet af dagen. Formålet med samtalen er at høre, hvordan du har det, og hvad du forventer af indlæggelsen. 
 
Du vil også løbende blive orienteret og informeret af plejepersonalet om undersøgelser behandling, praktiske forhold og så videre. 

Besøgstid

Du er velkommen til at få besøg, mens du er indlagt. Der er ikke faste besøgstider, men vi opfordrer til, at de besøgende viser hensyn til de øvrige patienter. 

Børn

Børn er meget velkomne på afdelingen. Det kan være en god ide at tale med personalet om børn og det at besøge en kræftafdeling.

Lægesamtale

Lægesamtaler med patienter og pårørende foregår efter aftale. Det er ofte den læge, der går stuegang, der er med til samtalen.
 
Under særlige omstændigheder er der mulighed for at aftale tid til lægesamtale på andre tidspunkter. Hvis du har et ønske om at tale med en bestemt læge, prøver vi at gøre det muligt.
 
Hvis en pårørende ønsker at tale med lægen alene, kan det kun lade sig gøre, hvis du som patient har givet din accept.

Hensynet til medpatienterne

Når du er indlagt på Sengeafsnittet, beder vi om, at du husker, at der også er andre patienter at tage hensyn til. Det gælder især, når du skal bevæge dig rundt på de fælles arealer.
 
Vi opfordrer til at du som patient tager en morgenkåbe på. For eksempel, når du skal hente noget at drikke i vores vogn med drikkevarer eller hente mad ved buffeten. 
 

Hygiejne, mad- og drikkevarer

På sengeafsnittet har vi en drikkevogn. Patienter og  pårørende er velkomne til at forsyne sig med varm kakao, vand, saftevand, juice, the, kaffe, men også med kage, småkager, frugt, sukker, marmelade, nutella og honning ved drikkevognen.
 
Det er dog vigtigt, at man har vasket sine hænder, inden man forsyner sig. Det er også muligt at bruge spritservietter eller håndsprit til at rengøre hænderne med. Begge dele kan du finde på drikkevognen. 
 
Taber du noget på gulvet, så smid det ud og tag noget nyt i stedet - for dit eget helbreds skyld. 

Lækkerier til patienter

Der står køleskabe i opholdsrummene med energidrikke, fromage, marcipanbrød, juice, nødder med mere. Lækkerierne er til patienterne, som må tage lige, det de har lyst til -pårørende henviser vi til kiosken i stueetagen.

Opbevaring af mad og fødevarer 

Vi henstiller til, at man benytter det lille køleskab, der står i en af dagligstuerne. Det er beregnet til, hvis patienterne har noget mad, de gerne vil have opbevaret. Husk at skrive stuenavn og dato på maden.
Køleskabet til bliver dagligt kontrolleret. Hvis der ikke står stuenavn og dato på, bliver maden smidt ud af hensyn til hygiejnen. 
 
Buffeten
Ved madvognen, som vi kalder buffeten, kan du bede om, de retter, du nu har lyst til. Der hænger menukort på opslagstavlerne rundt om i afdelingen. Her kan du se, hvad der er på menuen den pågældende dag. 
 
Morgenmad serveres fra klokken 8.15-8.45
Frokost serveres          fra klokken 12.00-12.30
Aftensmad serveres   fra klokken 17.30-18.00

Pårørende og mad

Som pårørende er der mulighed for at spise med på Sengeafsnittet. Spisebilletter koster 30,- for morgenmad, 50, - for frokost og 80, - for aftensmad og kan købes i Cafeteriatet i forhallen. 
 
Spisebilletterne kan først bruges, når alle  patienter har fået deres mad – og der stadig  er mad tilbage. Det vil sige, at vi desværre  ikke kan garantere, at du kan spise med,  selvom du har købt en billet. Det er dog  yderst sjældent, at vi må afvise nogen.
 
​Generelle praktiske informationer fra Herlev Hospital


 
 
Redaktør