Træningsprogram

​​

​Krop og kræft

Træningsprogram: Krop og Kræft er et træningsprogram til kræftpatienter i kemoterapi, som foregår på Rigshospitalet. Programmet er forskningsmæssigt velundersøgt gennem mere end 10 år, og har en dokumenteret positiv effekt på nogle af de bivirkninger, der er forbundet med kemoterapi. Hertil er der påvist en forbedring af muskelstyrke og kondition samt en øgning i energi, velbefindende og fysisk funktion.

Der er holdstart hver 6. uge. Træningsforløbet varer 6 uger og består af: konditionstræning, styrketræning, kropsbevidsthedstræning, afspænding og massage. I alt 9 timer om ugen.

Som deltager skal man være fyldt 18 år og modtage behandling med kemoterapi på et af Region Hovedstadens hospitaler. Hvis du vil høre mere om dine muligheder for at deltage i programmet, kan du henvende dig på et af nedenstående telefonnumre eller kontakte den afdeling, hvor du modtager kemoterapi.

Træningen varetages af idrætsfysiologer / fysioterapeuter (tlf. 35457335) og kliniske sygeplejespecialister (tlf. 35457309). Sekretær – tlf. 35457345.

Redaktør