​​​​

Hvor kan jeg føde?​

​Som udgangspunkt er der frit valg af fødested. Det betyder, at du selv kan vælge, hvor du vil føde og dermed, hvor du går til jordemoder under graviditeten, uanset hvor du bor.

Valg af fødested

Som udgangspunkt vælger du selv, hvor du vil føde. Det vil sige, at uanset hvor du bor, har du mulighed for at vælge Herlev Hospital som dit fødested. I visse tilfælde kan vi dog være nødt til at afvise ønsket fra gravide der ikke hører til Herlevs optageområde, hvis der ikke er plads. Ved din første graviditetsundersøgelse hos egen læge  kan du komme med ønsker til, hvor du gerne vil føde. 

Din læge sender efterfølgende oplysninger om dig til Herlev Hospital. Vi sender dig herefter et brev med tid til første konsultation hos jordemoder. 

​Herlev Hospitals fødeafdeling er blandt landets største med ca 5500 fødsler om året. Jordemødre, fødselslæger, sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter samt børnelæger er parat til at støtte dig og din partner og jeres nyfødte gennem hele forløbet.

Find kontaktoplysninger til Obstetrisk Visitationsenhed i afsnittet "Kontakt" her på siden.

Jordemoder i lokalområdet 

Herlev Hospital har også  jordemoderkonsultationer i Gentofte. Her kan du vælge individuel konsultation. Vi tilstræber, at du får den samme jordemoder gennem hele forløbet.

Hjemmefødsel

Har din graviditet været normal, kan I vælge at føde hjemme, med en jordemoder fra vores hjemmefødselsteam. Find mere information om den regionale hjemmefødselsordning.

Akut hjælp

Døgnet rundt har du mulighed for at ringe til Fødemodtagelsen, hvis du har behov for akut hjælp – i graviditeten og når du skal føde. Telefonen besvares af en jordemoder, som vurderer om det er nødvendigt at du komme ind til et tjek i Fødemodtagelsen.

Redaktør