Influenzavaccination til gravide

Alle gravide tilbydes gratis influenzavaccination fra den 1. oktober 2019 til og med udgangen af februar 2020. Du kan blive vaccineret hos din læge eller holde øje med vaccinationstilbud i lokalavisen.

Sundhedsstyrelsen anbefaler influenzavaccination til alle gravide der er mere end 12 fulde uger henne (12+0), i tidsrummet fra oktober til marts.

Denne anbefaling skyldes, at gravide har en øget risiko for at få alvorlige komplikationer af en influenzainfektion i forhold til ikke-gravide.

Erfaringer har vist, at influenzavaccination i graviditeten er sikkert for barnet, og ikke forbundet med øget risiko for bivirkninger hos den gravide. Samtidig kan vaccinationen beskytte barnet mod influenza i de første måneder efter fødslen.

Influenzavaccinen medfører ikke egentlig influenzasygdom. Feber, utilpashed, kulderystelser og træthed er almindelige vaccinationsreaktioner, som typisk forsvinder i løbet af 1-2 dage.

Vaccinationen er gratis og kan fås via egen læge.

Find mere information om Sundhedsstyrelsens anbefalinger og Statens Serum instituts anbfalinger i afsnittet "Læs mere" her på siden.

Redaktør