Din vandrejournal

​Du skal have vandrejournalen med til alle undersøgelser og konsultationer hos jordemoder, læge og skanninger på hospitalet.

​​

​Når du har fundet ud af, at du er gravid, skal du til en indledende undersøgelse og samtale hos din egen læge. Lægen opretter en vandrejournal og en svangerskabsjournal.

Disse journaler indeholder oplysninger om for eksempel tidligere graviditeter og fødsler eller specielle forhold, der gør, at vi skal følge dig tættere under graviditeten.

Du får forsiden af vandrejournalen, som du skal have med dig til alle kontroller hos din egen læge, hos jordemoderen og på de afdelinger, du kommer i kontakt med. En kopi bliver sendt til det hospital, hvor du har valgt at føde.

Når hospitalet har modtaget journalen, bliver det nødvendige undersøgelsesprogram sat i gang. Du får et brev med dato på første konsultation hos jordemoderen.​

I vandrejournalen skriver vi terminsberegningen ind. Ved alle kontroller noterer vi for eksempel, hvor stort fosteret er, eventuelt din vægt, dit blodtryk og urinundersøgelse.

Redaktør