Udlån af fødekar

​Vi tilbyder at udlåne fødekar til hjemmefødsel. Her kan du læse mere om hvordan det foregår.

På Herlev har vi 5 oppustelige La Bassine pro-kar, til udlån. Udlånet foregår efter først-til-mølle-princippet, alt efter om der er et fødekar ledigt, når du er nået til gestationsalder 37+0. Man kan derfor ikke reservere et kar tidligere i graviditeten.

BEMÆRK; Det er desværre ikke muligt at leje fra 3.9-17.10.2018

  • Hvis du ønsker at låne et kar, kan du skrive til os, når du er nået til uge 36+0, for at høre, om der er ledige kar til rådighed.
  • Skriv på hgh-foedekar-obstetriskafdelingg@regionh.dk (Husk ikke at oplys dit CPR-nummer i mailen.)
  • Henvendelser vil blive besvaret om onsdagen

 

Karret kan afhentes når din graviditet er omkring 37+0 uger henne. Vi forventer karret afleveret senest omkring 42+0 eller efter aftale – også gerne tidligere skulle du have født eller af anden grund gået fra tanken om hjemmefødsel.

Vi håber, at du vil være med til at passe godt på vores kar, så den næste fødende kan få lige så meget glæde af det som dig. Da karrerne går på omgang, beder vi dig behandle det pænt, gøre det grundigt rent igen udvendigt, bruge "liner" under fødslen (se nedenfor) samt at aflevere det tilbage igen senest den dato I har aftalt. 

Hvad skal jeg selv skaffe:

  • "Liner"
    Af hygiejniske årsager skal I bruge en "liner" i karret. En "liner" er et engangs plastikindlæg til karret, en art stor "plasticpose" indkøbt til formålet. Ved at bruge den, forbliver karret rent til næste fødende kvinde. Der er forskellige steder (bla. online) hvor de kan købes og hvis du er I tvivl, kan du spørge jordemoderen ved udlevering af karret.
  • Slange
    Slange til fyldning og tømning af kar er af hygiejniske årsager heller ikke genbrugelig, hvorfor I skal sørge for selv at have en (fx kan en haveslange bruges).
  • Resten er med i pakken, vi udleverer.

Du bør prøve at puste karret op inden du får brug for det, for at være sikker på at karret virker som forventet samt, at du/I har styr på, hvordan man puster det op. Skulle du opdage, at noget ikke virker eller skulle der ske noget med karret undervejs i fødslen, bedes du fortælle jordemoderen om det ved aflevering af kar, så et defekt kar ikke går videre til den næste gravide.

Hvordan bruger man et fødekar:

Der medfølger en brugsanvisning, som I bedes læse inden brug!

Karret skal stå på en plan overflade. Det fyldes med luft med tilhørende elektrisk pumpe. Derefter påsættes "liner". Herefter påfyldes vand gennem slange. Tjek temperatur (brug ikke over 39 grader varmt vand da det er for varm for baby, og limen i karret bliver slidt af det).

Nyd karret!

Når karret skal tømmes medfølger en elektrisk vandpumpe, som slangen tilsluttes. Herefter pumpes vandet af karret igen. Vær opmærksom på at det kan tage lidt tid at tømme karret.

"Lineren" er engangsmateriale. Pak karret forsigtigt sammen igen og aflever alt det udleverede materiale til jordemoderen igen til den dag I har aftalt det, eller skriv til hende på hgh-foedekar-obstetriskafdelingg@regionh.dk hvis I ønsker at aflevere det inden den planlagte dag.


Har du lyst til at høre mere om hjemmefødsel kan du komme til hjemmefødselscafe i Store Mødesal på Herlev hospital den sidste onsdag i måneden kl. 16.30 eller spørge din jordemoder.

Redaktør