Graviditet og fødsel

​Information om tiden før, under og efter fødslen​​.

Obs! Vigtig info i forbindelse med Coronavirus/COVID-19 før, under og efter fødslen. Hold løbende øje med vores hjemmeside, da tingene kan ændre sig:

Podning for Coronavirus/COVID-19 af gravide forud for fødslen, igangsættelse og planlagt kejsersnit:

Sundhedsstyrelsen anbefaler i 'Retningslinjer for håndtering af COVID-19 i sundhedsvæsenet' (21/4 2020) at teste alle patienter, uanset årsag til indlæggelse, der forventes indlagt i mere end ét døgn – også selvom de ikke har symptomer på COVID-19. Dette for at forebygge smitte fra symptomfrie patienter.

I afdeling for Kvindesygdomme, Graviditet og Fødsler er følgende gældende:

 • Alle gravide opfordres fra graviditetsuge 39 + 5 dage til at blive podet hver anden dag frem til fødslen. Hvis en partner eller anden ledsager skal deltage ved fødslen, skal de også podes hver anden dag. Podningen foregår på Podeklinikken på Herlev Hospital. Læs mere om podning før fødsel her (link)
 • Adresse: Podeklinikken på Herlev Hospital
  Borgmester Ib Juuls Vej 29 (Indgang markeret med 29B)
  Åbningstid: Alle ugens dage kl.10-12 og kl. 12:30-17:30 - Det er ikke nødvendigt at bestille tid!

 • For gravide med tid til igangsættelse af fødslen foretages podningen dagen før selve igangsættelsen, så der foreligger resultat før du føder.
 • For gravide med aftale om planlagt kejsersnit foretages podningen to dage før kejsersnittet, så resultatet foreligger ved indlæggelsen.

Har du tid til igangsættelse eller planlagt kejsersnit vil du modtage en besked i din e-boks med orientering vedrørende podning. Læs mere om podning før fødsel her(link)

Desuden gælder følgende:

 • Ultralydskanning af Gravide: Nu er det igen muligt for gravide kvinder at have deres parter eller en anden voksen ledsager med til skanninger i forbindelse med graviditen. Din partner/ledsager skal vente UDENFOR afsnittet/hospitalet (Borgmester Ib Juuls Vej 9), så det kun er den gravide, der venter i venteområdet. Når du bliver kaldt ind til undersøgelse, kan du ringe til din partner/ledsager, som så kan gå direkte ind på undersøgelsesstuen og være med til skanningen. Læs mere om retningslinjerne for at have partner/ anden voksen ledsager med til ultralydsskanning (link) Børn har ingen adgang.
 • Partner eller én anden voksen ledsager er velkommen i jordemoderkonsultationen: Fra mandag 22. juni er det igen muligt for partner eller én anden voksen ledsager at være med til jordemoder i Herlev Jordemoderkonsultation og Gentofte Jordemoderkonsultation. Der er ingen adgang, hvis du føler dig syg - og fx har ondt i halsen, muskelsmerter, tør hoste og feber eller har påvist COVID-19.
 • Partner eller én anden voksen ledsager er velkommen i Barsel, klinik 1: Fra mandag 22. juni er det igen muligt for partner eller én anden voksen ledsager at være med til bl.a. PKU og hørescreening af den nyfødte i Barsel, klinik 1 (efterfødselsambulatoriet). Der er ingen adgang, hvis du føler dig syg - og fx har ondt i halsen, muskelsmerter, tør hoste og feber eller har påvist COVID-19.
 • Partner eller én anden voksen ledsager er velkommen i Graviditet, Klinik 1 (tidligere svangreambulatoriet): Fra mandag 29. juni er det igen muligt for partner eller én anden voksen ledsager at være med til kontroller i Graviditet, Klinik 1. Der er ingen adgang, hvis du føler dig syg - og fx har ondt i halsen, muskelsmerter, tør hoste og feber eller har påvist COVID-19.
 • Fødsel og Barsel: Til fødslen og på barselsafsnittet kan du have én rask pårørende med, fx din partner.