Graviditet og fødsel

​Information om tiden før, under og efter fødslen​​


CORONAVIRUS - vigtig information

  • Hvis du føler dig syg med fx tør hoste, feber, svært ved at trække vejret, muskelsmerter og ondt i halsen, skal du kontakte din egen læge eller vagtlæge.
  • Hvis du har en tid til en graviditetskontrol og du eller din partner/ledsager har symptomer på coronavirus eller er testet positiv herfor, skal kontakte os før du møder frem. Vi har brug for at vide om du har symptomer på COVID-19 forud for din undersøgelse, så vi kan vurdere, om det er forsvarligt at udskyde din tid, eller om vi skal foretage undersøgelsen med særlige forholdsregler. 
  • Gravide opfordres til, fra graviditetsuge 39 + 5 dage, at blive podet hver anden dag frem til fødslen, se Find mere om hvordan corona situationen påvirker graviditet, fødsel og barsel på Herlev Hospital.
  • Partner, pårørende og besøgende har ingen adgang ved konstateret smitte med eller symptomer på coronavirus, eller hvis de er 'nære kontakter'. Se: Læs om retningslinjerne ved besøg og ledsagelse her (link)

  • Der skal ikke mere anvendes rutinemæssig mundbind ved kontroller, indlæggelser eller besøg i Afdeling for Kvindesygdomme, Graviditet og Fødsler. Der skal fortsat anvendes mundbind ved symptomer på  eller kendt coronavirus. Der henvises til hospitalets generelle hjemmeside her: Vigtig viden om coronavirus