Sund mor- og sundt barn

​Sund Mor - Sundt Barn er et videnskabeligt kostforsøg til overvægtige gravide kvinder. ​

​​

​Vil du give dit barn den bedst mulige start på livet og samtidig undgå at tage for meget på i graviditeten. Så har du mulighed for at deltage i Sund mor - sundt barn.

Sund mor – sundt barn et videnskabeligt forsøg for overvægtige gravide kvinder på Herlev Hospital. Vi undersøger, virkningen af kvindernes kost og vægtøgning i graviditeten på fosterets vækst og udvikling samt på barnets sundhed senere i livet. Forsøget er igangsat af Arne Astrup og Christian Bitz.

Formålet med projektet er, at få de sundeste børn. Det sker ved at spise en sund og mættende mad, der sikre alle de nødvendige nærringsstoffer og mindsker vægtøgningen. Effekten måles på din vægtøgning og sundhed mens du er gravid, samt dit barns sundhed i graviditeten og senere i livet.

Test af to sunde kosttyper
Ved lodtrækning bliver du tildelt én af de to sunde kosttyper. Erfarne Kliniske diætister vil vejlede dig om kosten og hjælpe dig med ikke at tage for meget på i graviditeten. Gennem hele din graviditet vil der desuden være ekstra opmærksomhed på dit kommende barns trivsel og udvikling ved hjælp af ekstra skanninger og undersøgelser.

Egen private opskriftsamling
Deltagelsen er gratis og du får din helt egen private opskriftssamling med lækre nordiske hverdagsretter samt alle de kosttilskud du har brug for i graviditeten. 

Forsøget indebærer, at du og senere dit barn skal deltage i diverse undersøgelser. Dit kommende barn skal ikke følge en bestemt kost, men vi vil undersøge dit kommende barn for at kunne måle effekten af den kost, du har spist, mens du var gravid.

For at kunne deltage skal du: 

  • være fyldt 18 år og kunne tale og forstå dansk
  • have planlagt at du vil føde på Herlev Hospital og være gravid med kun ét foster
  • have et BMI mellem 30 og 45
  • kunne tåle mælkeprodukter
  • være sund og rask eller have en velbehandlet kronisk sygdom.
Redaktør