1813 Børnelægevagten

Ved sygdom henvises børn 0-12 år via 1813 til børnelægevagten i Børnemodtagelsen. ​​​​Børn over 12 år henvises til Akutmodtagelsen.​​​​​​

​Når du har ringet 1813 uden for egen læges åbningstid

Man skal ringe 1813 for at blive henvist til børnelægevagten i Børnemodtagelsen.

I tilfælde af skader på arme og ben, samt flænger der evt. skal sys, vil barnet blive henvist til Akutmodtagelsen.

Børn over 12 år vil i alle tilfælde blive henvist til Akutmodtagelsen.

Ved ankomsten til Børnemodtagelsen

Når I ankomer, skal I henvende jer til sekretæren i receptionen.

Alle patienter vil gennemgå en hurtig vurdering, når de ankommer til Børnemodtagelsen. Derefter bliver de enten fordelt til at blive set af børnelægevagten eller til en mere indgående undersøgelse:

• "Fast track"
    Her tages der hånd om helt oplagte sygdomstilfælde, som blærebetændelse, halsbetændelse og lignende

• Mere indgående undersøgelse
    Undersøgelsen vil evt. omfatte blodprøver, røntgenbilleder og lignende. Behandlingen bliver startet op allerede under opholdet i Børnemodtagelsen.
    Hvis det vurderes, at barnet eller den unge skal have yderligere undersøgelser og behandling vil det blive indlagt på et af Børne- og Ungeafdelingens sengeafsnit.

Ventetid

Vi har ofte meget travlt i Børnemodtagelsen, så der kan være ventetid:
  • ​De mest alvorligt syge patienter vil altid blive behandlet først, så man kan ikke forvente at blive behandlet i den rækkefølge, man kommer.
  • Ventetiden afhænger også af, hvem der skal hjælpe dig – den rette fagperson kan være optaget af en mere syg patient.
Personalet gør, hvad de kan for at undgå ventetiden. Vi beder derfor om jeres forståelse, og takker på forhånd for tålmodigheden!

Læs mere om​​ forløbet i Børnemodtagelsen