Planen for de 6 eftermiddage

​Vores mål er, at eftermiddagene skal være dynamiske og tilpasse sig jeres ønsker og behov, og derfor justerer vi muligvis planen undervejs.

 • 12. marts 2018

  Gode relationer er guld
  Den første eftermiddag sammen vil vi have fokus på at lære hinanden at kende. Vi vil desuden give jer et indtryk af, hvordan de følgende eftermiddage kommer til at foregå. Temaet for dagen handler om, at vi kan klare mere, hvis vi har gode relationer i vores liv. Vi får besøg af  nogle unge, som fortæller om, hvad de har fået ud af at deltage i en ungegruppe.
  Orientering om ungegrupperne til dine forældre kl. 17.15 - 18.15
  Det lavede vi den 12. marts

 • 19. marts 2018

  Anderledes - men helt normal
  Nogle unge føler sig anderledes end deres venner, fordi de har en kronisk sygdom. Nogle lader deres sygdom fylde så meget, at der ikke er plads til bare at være sig selv. Denne gang vil vi udfordre normalitetsbegrebet og snakke om, hvordan I kan tackle tanker om at være anderledes. Hvilke ”briller” vil du se verden igennem?
  Når du vil vide mere...
  Det lavede vi den 19. marts

 • (26. marts +2. april: Påskeferie)
 • 9. april 2018

  Du bestemmer!
  Det kan være svært lige nu, med det kan lade sig gøre. Det kræver bare træning og vedholdenhed. Med en kronisk sygdom kommer der en masse opgaver, som du ikke har bedt om, men som skal gennemføres, hvis du vil leve godt. Måske bliver du engang imellem træt af opgaver, du ikke har lyst til at have og ikke selv har valgt. Og hvad gør du så?
  Når du vil vide mere...  
  Det lavede vi den 9. april

 • 16. april 2018

  Syg - men først og fremmest ung
  Hver dag står vi overfor en helt masse valg: Skal jeg lave mine lektier? Skal jeg tage den korte eller den lange vej hjem?  Skal jeg spise chips eller grøntsager?  Skal jeg tage min medicin eller ej? Uanset hvad vi vælger, så har det valg en konsekvens. Så hvordan ved du i hverdagen, at du tager det rigtige valg for dig? Tænker du over, hvilke valg du træffer, og hvorfor du måske gør det ene den ene dag og noget andet den anden dag? Kan du blive mere bevidst omkring dine valg?
  Når du vil vide mere...
  Det lavede vi den 16. april

 • (23. april springes over)
 • 30. april 2018

  Lær at leve med det: Lev Her, Lev Godt, Lev Nu!
  Forskning viser, at for at leve godt med en kronisk sygdom, er det vigtigt at lære at leve med at sygdommen er en realitet, som det er nødvendigt at forholde sig til. Det er vigtigt at prøve at gøre behandlingen til en rutinemæssig del af din hverdag. Mange unge både med og uden kronisk sygdom oplever i teenageårene, at det er her, de skal finde ud af, hvem de er eller gerne vil være.
  Denne eftermiddag vil der være mulighed for refleksion, omkring hvordan du har det i dit liv. Er du på vej det rigtige sted hen? Er der mål, du gerne vil opnå, og hvordan kan du komme derhen?
  Når du vil vide mere...
  Det lavede vi den 30. april

 • 7. maj 2018

  Alle vokser, når vi hjælper hinanden!
  De lykkeligste mennesker er dem, som føler, at de kan bidrage med noget positivt til andres liv! Heldigvis har vi alle noget, som vi kan hjælpe andre med. Så hvordan kan du blive opmærksom på de områder, hvor du kan hjælpe andre? Hvilke af dine erfaringer, evner og værdier kan være værdifulde for andre? Og hvordan kan du undgå at stjæle værdifuld tid fra dig selv, så du kan få overskud til også at være noget for andre?
  Når du vil vide mere...

 • Hop til top

Redaktør