Det lavede vi den 30. oktober 2017

2/11-17

Kære alle

Så fik vi endnu en super spændende mandag sammen. Vi vil gerne takke jer for, at I er så modige, at I kaster jer ud i alle de udfordringer, som vi sætter op for jer! 
Sejt klaret, at I kunne arbejde sammen på tværs af grupperne om at klare udfordringsbanen (pigerne mod drengene) – uafgjort betyder jo selvfølgelig omkamp…. En ny ”pigerne mod drengene” udfordring vil komme på et tidspunkt i løbet af de næste mandage.
 Vi vil meget gerne have gode ideer til aktiviteter, lege eller emne, vi skal tage op i løbet af de næste gange – for ungeeftermiddagene er jo jeres! Eftermiddagene skal have indhold, som I synes er spændende, udfordrende og har betydning. Hov der fik vi lige sneget tre af punkterne ind, som skal være til stede, for at vi kan være motiveret - læs evt. om vedholdenhed 

Vi glæder os til at se jer!
De bedste hilsner
fra hele teamet
Integritet

Linjen – med aktiviteten linjen uenig/enig – får vi tid til at tænke over om vores handlinger passer til vores værdier. De fleste af os ved godt, hvad vores værdier er, når vi bliver spurgt direkte. F.eks.om du er enig eller uenig i, at det er vigtigt for dig at "Leve sundt", "Vær en god ven", "Få en god uddannelse", "Være sammen med familien" – vi ved ofte også godt, hvad der forventes, at vi svarer. Så hvis du ikke har de samme værdier som alle andre, tør du så stå ved de værdier? Og tør du fortælle dem til andre?

Måske lagde du mærke til, at dine værdier ikke altid var i overensstemmelse med det, du gør i hverdagen? I mandags var det for de fleste f.eks. meget vigtigt at være ærlig, men da vi så spurgte, om I altid kun sagde sandheden, så flyttede de fleste sig over mod uenig.

Hvordan mon det kan være?

Det kan der faktisk være mange grunde til – måske har du helt din egen, men vores erfaring siger os, at det kan handle om mange ting:

  • At du ikke er bevidst om dine værdier
  • At du har meget høje forventninger til dig selv, som er svære at leve op til
  • At andre gør noget andet, og du pga. FAIM brillerne gør lige som dem
  • At det måske ikke er lige så vigtigt for dig, som andre synes det skal være

Øvelser med at skrive 5 vigtige værdier op for dig selv og så vælge de to vigtigste kan være en rigtigt god øvelse, hvis du gerne vil begynde at leve mere i integritet (altså hvor du handler efter dine værdier). Når du vælger en eller to værdier at starte med, så starter du småt og bygger op. Det gør det lettere for dig at komme i gang og lykkedes. Når du synes, at du har helt styr på det første punkt, så kan du gå videre.

Det kan kræve vedholdenhed, at ændre den måde du handler og tænker på. Et godt fif til at komme i gang er derfor at huske at indbygge betydning, autonomi, udfordring og succes.


Integritet er det 3. kompaspunkt i det personlige kompas:
 
Styr din tilstand
Styr din tilstand er en anden side af ”Træn din hjerne”. For i styr din tilstand, der er du så heldig at den samme regel gælder…. Når du ændre 1 ændre du dem alle 3! Med bevidstheden om dette kan du ændre mønstre, hvis du vil! Husk tilbage på TGF cirklen. Når den ene trækker følger hele gruppen med. 
Det kan være svært at styre sine følelser og sine tanker – særligt når du er sur eller ked af det. Så er det lettere at styre, det du gør.
Har du det med at blive sur, ked af det eller trist, og vil du gerne undgå det? Så prøv at starte med at lave en liste over ting, som du godt kan lide at gøre. Ting som hjælper dig med at blive i bedre humør. Hæng den eventuelt op et sted, hvor du tit ser den.
For nogen kan det være:
  • Lytte til musik
  • Gå en tur
  • Ringe til en ven eller veninde
  • Se sin yndlingsserie
  • Dyrke sport
  • Være sammen med sin familie
Hvad er det for dig???
Ugen udfordring
"Vælg en ny værdi hver dag, som er vigtig for dig, og tænk over, hvilke handlinger der passer til. Skriv både værdien og handlingerne ned, så kan du bedre huske dem."


Hint til næste gang

30 10 hjul.png


Redaktør