Det lavede vi den 19. marts 2018

​26/3-18

Kære alle!

Tusind tak for endnu en super god eftermiddag!
Vi håber, at I alle har fundet jer tilrette i den noget anderledes måde, vi afholder ungegrupper på, og som I måske ikke har prøvet før. 

Hvis I nogle gange undrer jer – så er det helt ok. I kan prøve at huske på, at alt vi gør, er nøje planlagt og tilrettelagt – vi gør ikke noget tilfældigtJ

Er det ikke nok at tænke på det, så kom endelig og spørg os! Det er med jeres inputs, at disse eftermiddage kan blive til noget helt særligt og lærerigt for os alle sammen!

Opsamling på dagen

FAIM

Fokus på Andres Indtryk af Mig – nogen gange lægger du måske ikke mærke til det, men hvor tit har du egentlig FAIM-brillerne på?

 

Ugens udfordring:
"Læg mærke til, hvornår du i løbet af ugen har FAIM-brillerne på!"


Det er vigtigt at lægge mærke til, hvornår du har FAIM-brillerne på, fordi det måske ændrer dig, så du ikke er den person, du føler dig som, eller den person du gerne vil være. Og det kan gøre dig ked af det. Måske er der en masse, som du har lyst til at gøre, som du ikke gør, fordi du er bange for, hvad andre tænker om dig?

Det kan være:

 • at sige noget i klassen
 • at danse til en fest
 • at snakke med en pige eller dreng, du synes er sød.

Eller måske for nogen:

 • at passe sin behandling
 • at turde fortælle, at du har en sygdom
 • at fortælle, at der er nogle ting, som du skal gøre og andre ting, som du ikke kan eller må gøre.

Måske oplever du det i nogle helt andre situationer?

Af med FAIM-brillerne

Prøv at forestille dig, hvordan dit liv ville være, hvis du tog FAIM-brillerne af? Hvad ville der ske? Hvilken risiko vil du løbe ved at gøre det? 
Vi ved fra forskningen, at mennesker ofte er meget mere optaget af at tænke på, hvordan de selv virker på andre end at holde øje med, hvad andre gør. Vi ved også, at vi oftest er meget mere kritiske over for os selv end over for andre. Så måske lægger de mærke til noget andet, end du gør?

Det personlige kompas 

Det personlige kompas er en metafor for det kompas, vi styrer efter i vores liv. Hvilke værdier vil du leve dit liv efter? I løbet af eftermiddagene vil vi præsentere jer for 4 kompaspunkter, som forskningen viser, er vigtige for at få succes i livet. Det første kompaspunkt kom på her 2. gang, og det handler om at leve optimistisk.


Optimisme

Vi præsenterede jer for to versioner af den samme historie – den ene var set gennem negative briller, den anden gennem positive briller. Faktisk er der lavet undersøgelser der viser, at hvis du er en person, som ser positivt på livet generelt, så har du også lettere ved at opdage de positive ting, der sker i løbet af dagen.

Det kan være svært, hvis du har vænnet dig til at tænke, tale og handle negativt, men den gode nyhed er, at med træning kan det godt lade sig gøre at få et mere positivt syn på livet. Og jo tidligere du starter jo lettere er det… så det er bare med at komme i gangJ

 

Husk: OPTIMISME handler om: 

 • TANKER - den lille stemme inden i dig selv, som kommenterer alt der sker 
 • ORD - hvad du siger til omverden, og hvordan du taler om de ting, du oplever
              og ser
 • HANDLINGER - om du smiler, er venlig og din energi ud ad til 

De 3 ting hænger sammen – så når du ændre lidt på den ene, ændrer du på alle 3!

Vi glæder os til at se jer alle næste gange og håber, at I får en rigtigt dejlig påskeferie!

Hint til næste gang:

Opsamling fra diabetesgruppen

I diabetesgruppen snakkede vi højt og lavt blodsukker.  Vi snakkede om, hvad der kan påvirke ens blodsukker og i hvilken retning - fx:

 • hvordan sport påvirker ens blodsukker afhænger af intensiteten og typen
 • hvordan mad påvirker ens blodsukker afhænger ikke kun af kulhydrater – men også af, hvor meget fedt og protein der er i kosten.
 • følelser – vi snakkede om følelser, som både kan få blodsukkeret til at stige og til at falde. 

Det handler om balancen mellem den sukker kroppen producerer og den mængde kroppen forbrænder/deponerer. Vi kom kort ind på alkohol, og hvorfor og hvornår alkohol får ens blodsukker til at falde.

Derudover blev der taget fat på livshistorierne, hvor de unge fortæller hvordan deres liv har formet sig indtil videre.

Redaktør