Det lavede vi den 16. april 2018

18/4-18

Kære alle

Så fik vi endnu en super spændende mandag sammen. Vi vil gerne takke jer for, at I er så modige og vedholdende, at I kommer troligt hver gang, og at I kaster jer ud i alle de udfordringer, som vi udsætter jer for! 

Sejt klaret, at I kunne arbejde sammen på tværs af grupperne. I var gode til at vise interesse for hinanden.

Vi vil meget gerne have gode ideer til aktiviteter, lege eller emne, vi skal tage op i løbet af de næste gange – for ungeeftermiddagene er jo jeres! Eftermiddagene skal have indhold, som I synes er spændende, udfordrende og har betydning.
Hov! Der fik vi lige sneget tre af punkterne ind, som skal være til stede, for at vi kan være motiverede;-) Læs evt. om vedholdenhed fra sidste gang 

Her er to hints til næste gang, mandag den 30. april (i mødelokale B)

 

Vi glæder os til at se jer!

De bedste hilsner
fra hele teamet

Integritet

Linjen – med aktiviteten linjen uenig/enig – får vi tid til at tænke over om vores handlinger passer til vores værdier. De fleste af os ved godt, hvad vores værdier er, når vi bliver spurgt direkte - f.eks. om du er enig eller uenig i, at det er vigtigt for dig at "Leve sundt", "Være en god ven", "Få en god uddannelse", "Være sammen med familien" – vi ved ofte også godt, hvad der forventes, at vi svarer. Så hvis du ikke har de samme værdier som alle andre, tør du så stå ved de værdier? Og tør du fortælle dem til andre?

Måske lagde du mærke til, at dine værdier ikke altid var i overensstemmelse med det, du gør i hverdagen? I mandags var det for de fleste f.eks. meget vigtigt at være ærlig, men da vi så spurgte, om I altid kun sagde sandheden, så flyttede de fleste sig over mod uenig.

Hvordan mon det kan være?

Det kan der faktisk være mange grunde til – måske har du helt din egen, men vores erfaring siger os, at det kan handle om mange ting:

  • At du ikke er bevidst om dine værdier
  • At du har meget høje forventninger til dig selv, som er svære at leve op til
  • At andre gør noget andet, og du pga. FAIM brillerne gør lige som dem
  • At det måske ikke er lige så vigtigt for dig, som andre synes det skal være

Øvelser med at skrive 4 vigtige værdier op for dig selv og så vælge de to vigtigste kan være en rigtigt god øvelse, hvis du gerne vil begynde at leve mere i integritet (altså hvor du handler efter dine værdier). Når du vælger en eller to værdier at starte med, så starter du småt og bygger op. Det gør det lettere for dig at komme i gang og lykkedes. Når du synes, at du har helt styr på det første punkt, så kan du gå videre.

Det kan kræve vedholdenhed, at ændre den måde du handler og tænker på. Et godt fif til at komme i gang er derfor at huske at indbygge betydning, autonomi, udfordring og succes.

 

Integritet er det 3. kompaspunkt i det personlige kompas:


Man kan vælge at være:
  • Inaktiv – det vil sige være passiv og ikke fortælle de andre, når man ikke er enig med dem i de værdier de omtaler. 
  • Reaktiv –  det vil sige at påtage sig de samme værdier, som dem omkring en
  • Proaktiv  – det vil sige stå ved egne værdier.
Det kan handle om musiksmag men kan også handle om sundhed: Om man vælger at passe på sig selv og derfor f.eks. taler for at vælge sundere mad til sammenkomster eller vælger aktiviteter, der er aktive fremfor passive, så man får rørt sig.

Ugens udfordring

"Vælg en ny værdi hver dag, som er vigtig for dig, og tænk over, hvilke handlinger der passer til. Skriv både værdien og handlingerne ned, så kan du bedre huske dem."
Redaktør