30. april 2018

​​Lær at leve med det: Lev Her, Lev Godt, Lev Nu!

Forskning viser, at for at leve godt med en kronisk sygdom, er det vigtigt at lære at leve med at sygdommen er en realitet, som det er nødvendigt at forholde sig til. Det er vigtigt at prøve at gøre behandlingen til en rutinemæssig del af din hverdag. Mange unge både med og uden kronisk sygdom oplever i teenageårene, at det er her, de skal finde ud af, hvem de er eller gerne vil være. 
Denne eftermiddag vil der være mulighed for refleksion, omkring hvordan du har det i dit liv. Er du på vej det rigtige sted hen? Er der mål, du gerne vil opnå, og hvordan kan du komme derhen?

3 emner vi har fokus på denne gang:

 • Ejerskab

  At tage ejerskab i sit liv er en vigtig egenskab for at få det bedst mulige liv og succes indenfor det man gør! For at tage ejerskab skal du tage ansvar, være ærlig og erkende dine egne succeser. Dette er i modsætning til at skyde skylden på andre, benægte og give op. Igen gælder det, at hvis du er bevidst om, hvad du gør i de forskellige situationer, så har du mulighed for at blive opmærksom på, om du tager ejerskab i dit liv.  Derefter kan du tage en beslutning, om du vil gøre noget anderledes. Du bestemmer! 

 • Mindfulness

  Forskningen viser, at aktiv tilstedeværelse i livet er vigtigt for at forebygge stress og lav livskvalitet. Bare nogle få øjeblikke hver dag, hvor du træner dig selv i at være til stede og mærke efter, hvordan du har det, kan have stor betydning. Alt nyt kræver tid og træning. Vi vil præsentere dig for nogle enkelte teknikker, som du let kan bruge i din hverdag, hvis du ønsker det.

 • SPOT

  Når der er noget, vi gerne vil blive bedre til, så kan det hjælpe at sætte sig et overskueligt og opnåeligt mål, som kan blive opfyldt inden for en overskuelig fremtid. At sætte sig mål og opnå dem er noget, som kræver planlægning og øvelse. SPOT-modellen hjælper til at gøre dette, og du vil få mulighed for at sætte dig et mål, som er vigtigt for dig.
  Tilbage til planen

Redaktør