16. april 2018

​Syg - men først og fremmest ung

Hver dag står vi overfor en helt masse valg: Skal jeg lave mine lektier? Skal jeg tage den korte eller den lange vej hjem?  Skal jeg spise chips eller grøntsager? Skal jeg tage min medicin eller ej? Uanset hvad vi vælger, så har det valg en konsekvens. Så hvordan ved du i hverdagen, at du tager det rigtige valg for dig? Tænker du over, hvilke valg du træffer, og hvorfor du måske gør det ene den ene dag og noget andet den anden dag? Kan du blive mere bevidst omkring dine valg?​

3 emner vi har fokus på denne dag

 • Integritet

  er et svært ord, men handler om at leve efter sine egne værdier. Hvis det du gør afspejler dine værdier, så lever du i integritet. F.eks. hvis du synes, det er vigtigt at være dygtig i skolen, så lever du i integritet, hvis du kommer til undervisningen, hører efter i timerne, deltager og lave dine lektier. Du kan få mere integritet ind i din hverdag, hvis du er bevidst om dine egne værdier og tænker over, om det du gør i hverdagen passer til dette?

 • Dit eget valg

  Valget er dit. Hver gang vi står overfor et valg, skal vi også vælge, hvordan vi vil gribe det valg an. Vil jeg være inaktiv (ikke gøre noget), reaktiv (gøre som de andre) eller proaktiv (gøre hvad jeg vil)?

 • Styring af din tilstand 

  Vores valg og handlinger er styret af, hvad vi føler og tænker. Ved at blive bevidst om dette, kan du ændre det, du gør. Hvis du oplever, at dine handlinger ikke passer til, hvad der er bedst for dig, så kan du bevidst ændre dine handlinger. Måske er det let for dig, men mange mennesker kommer ofte til at gøre ting uden at være bevidst omkring det eller tænke over hvorfor. 
  Tilbage til planen

Redaktør