9. april 2018

Du bestemmer!

​Det kan være svært lige nu, med det kan godt lade sig gøre. Det kræver bare træning og vedholdenhed. Med en kronisk sygdom kommer der en masse opgaver, som du ikke har bedt om, men som skal gennemføres, hvis du vil leve godt. Måske bliver du engang imellem træt af opgaver, du ikke har lyst til at have og ikke selv har valgt.
Og hvad gør du så?

2 emner vi har fokus på denne dag:

  • Vedholdenhed
    Vedholdenhed er vigtig i situationer, hvor man kæmper med noget, som kræver ekstra energi. At være vedholdende kræver motivation og selvdisciplin og hvor skal det komme fra? Fra forskning ved vi, at vedholdenhed kan opnås med styrkelse at 4 vigtige punkter – du skal opleve succes og autonomi, og opgaven, du skal udføre, skal have betydning samtidig med, at den skal være tilpas udfordrende.  
  • Træning af din hjerne
    Træn din hjerne til at tro på, at ting, som er svære, kan blive lettere. Det kræver, at du tror på det. Det vil hjernen ikke altid være med til, for tankemønstrene skal ændres, før vanerne kan ændres. Har du først gjort dig den erfaring, at noget er svært, så tager det tid at få en ny erfaring og overbevisning, som kan bruges i stedet for den gamle vane.

Tilbage til planen


Redaktør