Senfølger

Kræftsygdommen og behandlingen kan medføre en række symptomer eller gener, som kan vare ved eller opstå lang tid efter behandlingen er afsluttet. Det kaldes senfølger.

 ​

Hvad er senfølger

Behandlingen af kræftsygdomme består ofte af en kombination af

  • kirurgi
  • strålebehandling
  • medicinsk behandling som for eksempel                                                                      kemobehandling                                                                                                                  hormonbehandling                                                                                                              biologisk behandling
  • immunterapi.

Både kræftsygdommen og den behandling, du har fået, kan give en række symptomer, som kan vare ved eller opstå lang tid efter behandlingen er afsluttet. De kaldes senfølger. I Afdeling for Kræftbehandling forsker vi i senfølger, og i hvordan vi kan undgå og minimere omfanget af senfølger. 

Typiske Senfølger

Læs om de typiske senfølger her

Tal med os

Det er vigtigt, at du fortæller os, hvis du er generet af senfølger.
Du kan ringe og tale med os om det, når du er til behandling eller til opfølgning.

Rehailitering og genoptræning
Find rehabiliteringstilbud i din kommune
Link til afdelingens kontaktsider

Efter din behandling og opfølgning

​Hvis dine gener opstår eller varer ved, efter at din behandling og opfølgning er afsluttet hos os, skal du tale med din praktiserende læge om det.

Gør din praktiserende læge opmærksom på, at du har været i behandling for kræft. Det kan også være relevant i forhold til din tandlæge, fysioterapeut, kiropraktor eller lignende. 

 

   

 

 

 

   

 

 

 

   

 

 

 

   

Redaktør