Mens du er indlagt

​Det er vigtigt, at du føler dig tryg og godt tilpas under indlæggelsen. Mens du er indlagt er det derfor en god ide at fortælle om dine ønsker og behov og i det hele taget deltage aktivt i behandlingen af din sygdom. 

​Kort samtale ved indlæggelsen

Når du bliver indlagt giver vi dig en kort orientering om, hvad der skal ske i løbet af dagen. Formålet med samtalen er også at høre, hvordan du har det, og hvad du forventer af indlæggelsen.

Identifikationsarmbånd

Når du bliver indlagt, får du desuden et armbånd om håndleddet. På armbåndet står dit navn og dit CPR-nummer. Du skal beholde armbåndet på under hele indlæggelsen.

Du vil løbende blive orienteret og informeret af os om undersøgelser behandling, praktiske forhold og så videre. 

Stuegang 

Der er stuegang mellem klokken 9.00 og 15.00 på hverdage.
I weekender og på helligdage er der stuegang ved behov mellem klokken 9.00 - 18.00.

Formålet med stuegangen er, at lægen i samarbejde med dig afdækker symptomer og iværksætter undersøgelser. Hvis du gerne vil have det, kan eventuelle pårørende være med til stuegang,.  Du er også altid velkommen til at tale med os.

Lægesamtale

Hvis der er behov for en lægesamtale, kan du aftale det med os.

Lægesamtalen er en dialog dig, os (personalet) og eventuelle pårørende om behandling eller planer. Lægesamtalerne foregår efter aftale. Det er ofte den læge, der går stuegang, der er med til samtalen. Ved lægesamtalen er der mulighed for at stille spørgsmål til lægen.
Hvis en pårørende ønsker at tale med lægen alene, så kan det kun lade sig gøre, hvis du som patient har givet din accept.

Besøgstid

Link til information om besøgstid

Hensynet til medpatienterne

Når du er indlagt på sengeafsnittet, beder vi om, at du husker, at der også er andre patienter at tage hensyn til. Det gælder især, når du skal bevæge dig rundt på de fælles arealer.
 
Vi opfordrer til, at du som patient tager en morgenkåbe på. For eksempel, når du skal hente noget at drikke i vores vogn med drikkevarer eller hente mad ved buffeten. 

Hygiejne, mad- og drikkevarer

På sengeafsnittet har vi en drikkevogn. Patienter og  pårørende er velkomne til at forsyne sig med varm kakao, vand, saftevand, juice, the, kaffe, men også med kage, småkager, frugt, sukker, marmelade, nutella og honning ved drikkevognen.
 
Det er dog vigtigt, at man har vasket sine hænder, inden man forsyner sig. Det er også muligt at bruge spritservietter eller håndsprit til at rengøre hænderne med. Begge dele kan du finde på drikkevognen. 
 
Taber du noget på gulvet, så smid det ud og tag noget nyt i stedet - for dit eget helbreds skyld. 

Lækkerier til patienter

Der står køleskabe i opholdsrummene med energidrikke, fromage, marcipanbrød, juice, nødder med mere. Lækkerierne er til patienterne, som må tage lige, det de har lyst til, men de pårørende henviser vi til kiosken i stueetagen.

Opbevaring af mad og fødevarer 

Vi henstiller til, at man benytter det lille køleskab, der står i en af dagligstuerne. Det er beregnet til, hvis patienterne har noget mad, de gerne vil have opbevaret. Husk at skrive stuenavn og dato på maden.
Køleskabet til bliver dagligt kontrolleret. Hvis der ikke står stuenavn og dato på, bliver maden smidt ud af hensyn til hygiejnen. 

Buffeten

Ved madvognen, som vi kalder buffeten, kan du bede om, de retter, du nu har lyst til. Der hænger menukort på opslagstavlerne rundt om i afdelingen. Her kan du se, hvad der er på menuen den pågældende dag. 
 
Morgenmad serveres fra klokken 8.15-8.45
Frokost serveres          fra klokken 12.00-12.30
Aftensmad serveres   fra klokken 17.30-18.00

Pårørende og mad

Som pårørende er der mulighed for at spise med på sengeafsnittet.
Spisebilletter inkluderer et måltid og drikkevarer.

  • Morgenmad 40 kr.
  • Frokost 80 kr.
  • Aftensmad 80 kr.

Spisebilletter kan købes mandag -fredag i Cafeen  i forhallen - eller via Mobilepay hele ugen. Spørg personalet, hvis der er noget, du er i tvivl om.
 
Spisebilletterne kan først bruges, når alle  patienter har fået deres mad – og der stadig  er mad tilbage. Det vil sige, at vi desværre  ikke kan garantere, at du kan spise med,  selvom du har købt en billet. Det er dog  yderst sjældent, at vi må afvise nogen.
Spisebilletter købt via MobilePay refunderes ikke.

Link til sengeafsnittets - velkomstpjece

 

 

 


 
 

 
Redaktør