Gå til hovedindhold
Gå til hovedindhold
Godt behandlet
Godt behandlet
X
    Tilbage til forsiden
    Godt behandlet
    Godt behandlet
    • Afdelinger og klinikker
      Se, hvilke afdelinger og klinikker der ligger på hospitalet
    • Praktisk information
      Find vej - Parkering - Transport - Internetadgang - Underholdning - Besøgstid - Kiosk- Café - Rygning - Kapel - Center for Fordybelse og Tro
    • Råd og rettigheder
      Vejledning til dit forløb - Patientrettigheder
    • Undersøgelse og behandling
      Akut hjælp - 112-alarm - Giftlinjen - Seksuelle overgreb - Akutmodtagelser og akutklinikker - Patientsikkerhed
    • Job og uddannelse
      Søg job - Hospitalet som arbejdsplads - Hospitalet som uddannelsessted - For nyansatte - Frivillig
    • Forskning
      Om forskning på hospitalet - Vores forskere - Forskningscentre og afdelingernes forskning - Publikationer - Tilbud til forskere - Innovation
    • Kontakt
    • Find vej
    • Presse og nyt
    • Om hospitalet
    • Selvbetjening
    • Andre hospitaler
    • Om regionen
    • English
    • Corona: Other languages
    Tilbage til forsiden
    Godt behandlet
    Godt behandlet
    Skip Navigation Links Forside /Afdelinger og klinikker/Kræftbehandling, Afdeling for/Aktuelt/Nyheder

    Nyheder fra Afdeling for Kræftbehandling

    23. marts 2022

    Donation af maleri

    For over et år tilbage donerede kunstmaler Deolinda Fonseca et maleri til afdelingen, så patienter og pårørende kunne få noget ​at se på. Nu er maleriet kommet på plads i nye lokaler..
    7. marts 2022

    Vil du rådgive os ud fra dine erfaringer som patient? opslaget udløber den 21. marts 2022

    ​VI søger nye medlemmer til Afdeling for Kræftbehandlings velfungerende brugerpanel - Ring og hør, om det kan være noget for dig. ​ - du er blevet behandlet i Afdeling for Kræftbehandling - du kan mødes med os virtuelt over computeren - eller fysisk - det er op til dig - du kan afsætte 2-4 timer om måneden afhængig af opgaven.
    10. februar 2022

    Nyt studie fra CCIT.dk - Nationalt Center for Cancer Immune Therapy viser stort potentiale for at anvende genteknologi i kræftbehandling

    ​Seniorforsker Özcan Met fortæller om studiet og om mulighederne for den nye metode på LinkedIn den 2. februar 2022​
    3. februar 2022

    Hvordan kan flere patienter få en bedre og længerevarende effekt af immunterapi?

    ​Det skal afdelingslæge og juniorforskningsleder, Marco Donia, undersøge over de næste tre år, på baggrund af en bevilling på 1,3 mio. kr. til en dele-forsker-stilling fra Danmarks Fri Forskningsfond, Independent Research Fund Denmark.
    17. januar 2022

    Dansk kræftvaccine imponerer igen

    Center for Cancer Immun Terapi fremlægger særdeles overbevisende resultater med kræftvaccine mod modermærkekræft. Ifølge leder af Nationalt Center for Cancer Immun Terapi på Herlev Hospital, Inge Marie Svane, er der sket noget helt specielt i de patienter, som har fået kræftvaccinen, der nu går ind i fase 3.​​
    11. oktober 2021

    Stor ros til Nationalt Center for Cancer Immunterapi i ny evaluering

    ​Forskningscenteret, der blev etableret med støtte fra Knæk Cancer-indsamlingen, modtager stor ros i ny evaluering iværksat af Kræftens Bekæmpelse, for fremragende forskning, for at inddrage patienterne og for at arbejde med hele paletten fra grundforskning til bivirkninger ved immunterapi.
    17. september 2021

    Ofte stillede spørgsmål til afdelingen

    Der er mange spørgsmål i disse tider - om forholdsregler, vaccination og meget mere, derfor har vi på opfordring fra afdelingens Rådgivende Brugerpanel oprettet en med ofte stillede spørgsmål – og vores svar på dem. Siden med Ofte stillede spørgsmål opdateres løbende
    10. september 2021

    Digital udgave af bogen Bivirkninger i forbindelse med medicinsk kræftbehandling

    Find den digitale udgave af bogen, som handler om generelle bivirkninger ved medicinsk kræftbehandling​
    9. september 2021

    Sygeplejeprisen 2021 går til Birgitte Christiansen

    ​​’Kræftpatienter er de sejeste i verden!’. Sådan lyder det fra klinisk sygeplejespecialist Birgitte Christiansen, som 23. september modtager Sygeplejeprisen 2021.
    11. august 2021

    Ny bog skal hjælpe patienter i medicinsk kræftbehandling

    Det er Afdeling for Kræftbehandling på Herlev og Gentofte Hospital, der står bag bogen, som handler om generelle bivirkninger ved medicinsk kræftbehandling. ​
    21. juni 2021

    Stor hæder til professor Inge Marie Svane

    ​Inge Marie Svane, Herlev og Gentofte Hospital, modtager Marie & August Krogh Prisen 2021. Hun modtager prisen for sit arbejde med immunterapi på kræftområdet.
    21. maj 2021

    Flere skrøbelige ældre kan klare kræftbehandling, hvis de får hjælp til deres problemer

    ​Skrøbelige ældre kræftpatienter, der får en særlig indsats med for eksempel medicingennemgang og ernæringsterapi, har langt større chance for at gennemføre behandling med kemoterapi. Særligt fysisk træning er effektivt. Det viser et nyt dansk studie fra Herlev og Gentofte Hospital, som Kræftens Bekæmpelse og Knæk Cancer har støttet, og som undervejs har ført til etableringen af en klinik for ældre kræftpatienter.
    28. april 2021

    Stor bevilling til bedre håndtering af bivirkninger ved immunterapi

    ​Med 10 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden starter professor Inge Marie Svane, Herlev og Gentofte hospital, et nyt projekt, der skal bedre behandling af bivirkninger ved immunterapi.
    1. oktober 2020

    Krav om mundbind på hospitalet

    ​Sundhedsstyrelsen har skærpet retningslinjerne for brugen af værnemidler
    14. september 2020

    Kurser, patientskoler og informationsmøder kan blive aflyst

    I øjeblikket stiger antallet af mennesker med COVID-19 i Danmark. Det betyder, at vi for at hindre smitte - kan blive nødt til at aflyse eventuelle kurser, patientskoler og informationsmøder. Vi opfordrer til, at man holder sig orienteret om eventuelle aflysninger– enten her på siden eller ved at ringe til vores kontaktcenter.
    14. september 2020

    Aflysning - Informationsmøderne "Når kræften rammer hverdagen"er aflyst indtil videre

    For at mindske risiko for smitte med coronavirus har hospitalet aflyst informationsmøderne "Når kræften rammer hverdagen"
    10. september 2020

    Besøg af pårørende i afdelingens klinikker og områder pr. 8. september 2020

    ​På grund af risiko for coronavirus har vi regler for ledsagende pårørende ved indlæggelse, konsultation og i behandlingsrum
    25. august 2020

    Se filmen om mulighederne for rehabilitering og genoptræning

    Der er mange steder, du kan få hjælp og vejledning om rehabilitering. Se, hvad du kan gøre, og hvem du kan tale med. Filmen varer 3 minutter og 12 sekunder.
    25. august 2020

    Læs afdelingens svar på ofte stillede spørgsmål om corona/COVID-19

    ​​På baggrund af forslag fra vores Rådgivende Brugerpanel har vi oprettet denne side med ofte stillede spørgsmål – og vores svar på dem. Siden opdateres løbende.
    8. april 2020

    Genåbning af samfundet

    ​I forbindelse med genåbningen af samfundet skal kræftpatienter følge de generelle retningslinjer.
    10. marts 2020

    Afdelingens patientskoler og arrangementer aflyses indtil videre

    Med virkning fra den 10. marts aflyses patientskoler, informationsmøder, Look Good Feel Better, Når Kræftens Rammer Hverdagen, Krop og Kræft og afdelingens velkomstmøder - indtil videre. Dette sker for at medvirke til størst mulig begrænsning af risiko for smittespredning af coronavirus/COVID-19.
    10. marts 2020

    Information om coronavirus/COVID-19

    ​Læs om coronavirus/COVID-19, og om hvordan du skal forholde dig - på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Informationerne er baseret på den nuværende viden. Da situationen omkring coronavirus/COVID-19 hele tiden udvikler sig, opdateres siden løbende.
    10. marts 2020

    Velkomstmøder aflyses indtil videre

    Afdelingen har besluttet, at med virkning fra den 10. marts aflyses alle velkomstmøder indtil videre. Dette sker for at medvirke til størst mulig begrænsning af risiko for smittespredning af coronavirus/COVID-19.
    23. januar 2020

    Hovsa-opdagelse: Forskere finder celle, der angriber flere kræfttyper

    ​Det er ikke kuren på kræft, men det er måske et vigtigt værktøj, siger forsker. Læs artiklen fra DR nyheder den 23. januar 2020, hvor der er citater fra blandt andre professor Inge Marie Svane fra Nationalt Center for Cancer Immunterapi (CCIT-DK), Afdeling for Kræftbehandling, Herlev og Gentofte Hospital.
    6. november 2019

    Kræftforsker modtager 10 mio. kr. til at undersøge hvordan immunterapi kan få en højere succesrate

    ​Læge og ph.d. Marco Donia, Afdelingen for Kræftbehandling, er blevet tildelt et fellowship fra Lundbeckfonden til forskning i immunterapi. Immunceller dræber kræftceller ved at frigive en række stoffer - nogle er toksiske for kræftcellerne, mens andre er stimulerende. Marcos forskning skal identificere og undersøge effekten af de stoffer, der stimulerer kræftcellerne og forsøge at mindske deres effekt.
    6. november 2019

    Ung forsker modtager 10 mio. kr. til forskning i effekt af immunterapi

    Et fellowship på 10 mio. kr. fra Lundbeckfonden skal hjælpe ph.d. Daniel Hargbøl Madsen fra Center for Immunterapi, Afdelingen for Kræftbehandling, på Herlev og Gentofte Hospital med at undersøge hvorfor immunterapi mod kræft hos nogle patienter virker optimalt og slår samtlige kræftceller ihjel, mens den i andre tilfælde har ingen eller meget begrænset virkning.
    17. september 2019

    Kunstig intelligens hjælper patienter med kræft til en mere skånsom og optimal strålebehandling

    ​Herlev og Gentofte Hospital tilbyder som de første i verden en særlig teknologi – takket været, at Region Hovedstaden for to år siden havde et stort udbud på 17 stråleapparater, og hospitalets effektivitet i indførelse af nyeste teknologi.
    RSS
    Publiceringsdato: 23-03-2022 17:15

    Herlev Hospital

        Herlev Hospital

        Borgmester Ib Juuls Vej 1

        2730 Herlev

        T 38 68 38 68

        E Skriv til os

        • Ophavsret
        • Persondatapolitik
        • Cookies
        • Tilgængelighedserklæring
        Afdeling for Kræftbehandling