Tilbud til efterladte

Lindrende Behandling tilbyder alle efterladte, som har mistet et nært familiemedlem eller ven, og som har været tilknyttet vores enhed, at mødes med andre efterladte og nogle fra personalegruppen. ​

Erfaringen viser, at det er mest hjælpsomt at mødes med andre og gense hospitalet, når der er gået et stykke tid. Derfor inviteres efterladte til arrangementet ca. 3 mdr. efter dødsfaldet. Alle får en skriftlig indbydelse. 

Hvor og hvornår?

Eftermiddag for efterladte afholdes den sidste tirsdag i februar, maj, august og november og varer 3 timer, fra kl. 13.30 – 16.30. Arrangementet foregår i et mødelokale på Herlev Hospital, og der serveres eftermiddagskaffe/-the og kage.

Hvad er formålet?

  • At møde andre mennesker i samme situation
  • At give mulighed for at tale forløbet igennem og dele de tanker og følelser, der følger med det at have mistet en pårørende, dels med personalet fra vores afdeling, dels med andre efterladte, som også har mistet en pårørende.

Hvordan foregår eftermiddagen?

Et møde over en kop kaffe, hvor alle præsenterer sig og kort fortæller sin historie om det forløb, man har oplevet i forbindelse med dødsfaldet, og om tiden efter man har mistet. Derefter er der en fælles snak om forskellige temaer, som deltagerne selv tager op. Fra personalet deltager vores psykolog, socialrådgiver samt ad hoc læge og/eller sygeplejerske.

Der er kun i begrænset omfang mulighed for at tale meget grundigt om et enkelt forløb. Har man behov for det, er der mulighed for at kontakte Lindrende Behandling og aftale et møde med den relevante person.

Hvem kan deltage?

Voksne nærmeste pårørende til den afdøde, og som har deltaget i forløbet i vores enhed. Arrangementet henvender sig ikke til børn under 16 år.   

 

Redaktør