Madspild og bæredygtighed

​Vi arbejder med at indføre grønne tiltag i køkkenet og anstrenger os på at nedbringe vores madspild og øge mængden af ø​​​kologiske råvarer

​​​

Vi stræber efter at patientmaden er af upåklagelig kvalitet. Mindst lige så vigtigt for os er det, at vi fører et 'grønt' køkken.
Vi påvirker klodens tilstand i større og mindre grad, alt efter, hvor gode vi er til at minimere madspild, hvilke råvarer vi vælger hvornår, hvor ofte vi har kød på menuen osv.

Økologi

øko spisemærke

Vi har søvmærket i økologi, hvilket betyder at vi hver måned køber mellem 60 og 90 % økologiske varer. Som det er nu, bruger vores bagere kun økologisk mel og alle vores æg er økologiske – vi håndpiller ca. 15.000 æg om måneden.

Med øget økologisk råvareandel, støtter vi aktivt op om en natur med større mangfoldighed.

For at få råd til økologi, er det vigtigt at vi hele tiden er opmærksomme på madspild, da det er dyrt at smide dyre råvarer ud. Dernæst sørger vi for at bruge sæsonens råvarer og serverer supper af fx græskar og knoldselleri om vinteren og jordbærkoldskål i sommerhalvåret.  

Redaktør