Ny Nordisk Hverdagsmad

​Ny Nordisk Hverdagsmad er resultatet af Projektet OPUS, Optimal trivsel, udvikling og sundhed for danske børn gennem en sund Ny Nordisk Hverdagsmad (støttet af en bevilling fra Nordea-fonden) der er udført på Københavns Universitet og hvor Arne Astrup er centerchef

​Ny Nordisk Hverdagsmad repræsenterer ånden i det ny nordiske køkken; Den bygger på råvarer med en klar nordisk identitet, den er enkel i sit udtryk, den må gerne være ”sæsonnær”, og der må gerne være et element af fornyelse etc.

Sundhed, velsmag og bæredygtighed
Rapporten "Grundlag for Ny Nordisk Hverdagsmad” søger at afspejle et nordisk køkken, der udgør brobygningen mellem sundhed, velsmag og bæredygtighed og som samtidig indfrier løftet om at skabe et køkken med en klar nordisk identitet.

Hovedtrækkene for Ny Nordisk Hverdagsmad er:

1. Mere frugt og grønt hver dag (meget mere: Bær, kål, rodfrugter, bælgfrugter, kartofler og krydderurter)

2. Mere fuldkorn – især havre, rug og byg

3. Mere mad fra havet og søerne

4. Kød af højere kvalitet, men mindre af det

5. Mere mad fra de vilde landskaber

6. Vælg økologisk hver gang du kan

7. Undgå tilsætningsstoffer i maden

8. Flere måltider tættere på sæsonen

9. Mere hjemmelavet mad

10. Smid mindre ud


Kilde: Ny Nordisk Hverdagsmad



Redaktør