​​

Visitation og valg af fødested

​Herlev Hospitals interne fødev​​isitation

Graviditet, klinik 1
Borgmester Ib Juuls Vej 1, opgang 1
2730 Herlev

Telefon: 38 68 37 40
Telefontid: Tirsdag, torsdag og fredag kl. 9.00-12.00

Du tilbydes en 1. trimester-skanning (nakkefoldskanning) på det hospital som er tilknyttet det område, hvor du har folkeregisteradresse. Hvis du ønsker at tage imod dette tilbud kan den bookes elektronisk via dette link: https://www.regionh.dk/selvbetjening/Sider/Nakkefoldsskanning.aspx

Du har som udgangspunkt ret til selv at vælge, hvilket offentligt hospital du ønsker at føde på. Det forudsætter dog, at der er kapacitet på det pågældende fødested, og at der ikke er særlige omstændigheder i forbindelse med din graviditet, der taler imod dette.

Den Centrale Visitation for fødsler (CVF) foretager den primære visitation efter at have modtaget dine graviditetspapirer fra egen læge. Deres formål er at sikre en optimal fordeling af gravide mellem fødestederne efter faglige kriterier, optageområder og kapacitet samt frit valg.

Ønsker du at ændre fødested til et andet hospital, kan det fødested, som du er tilknyttet forsøge at hjælpe med dette efter 2. trimester-skanningen (misdannelsesskanning), der tilbydes omkring 20. graviditetsuge. Fødestedet vil undersøge via CVF, om det er muligt at ændre fødested, hvorefter svaret vil blive sendt til din e-boks.

Har du yderligere spørgsmål til visitationsregler eller til valg af fødested er du velkommen til at kontakte CVF.

Den Centrale Visitation for Fødsler (CVF)

Gentofte Hospital
Gentofte Hospitalsvej 4, 2. sal
2900 Hellerup
Telefon: 38674085 eller 38674084
Mandag-torsdag kl. 8.00-15.00
Fredag kl. 8.00-12.00


Læs mere om valg af føde​sted her 

Redaktør