Graviditetsprøven

Blodprøven tages i Prøvetagningen der ligger på etage 04 ved kvadrat M1 mellem kl. 7.00 og 15.00

Hvis man kommer tidligt (kl. 7 - 9), har vi oftest svar på prøven samme dag (se telefontider under: Kontakt klinikken). Ellers er der svar på blodprøven følgende hverdag. 

​​

Graviditetsprøven (måling af graviditetshormonet hCG i blodet) tages ca. 16 dage efter ægudtagningen. Datoen aftales, inden I går hjem efter ægoplægningen.

Nogle kvinder bløder før det tidspunkt, hvor de kunne forvente, at menstruationen kunne komme. Det er ikke muligt at gøre noget ved en sådan blødning, og der er ingen særlige forholdsregler, man kan tage.

Der skal altid udføres en graviditetsprøve, uanset om du tror, at du er gravid eller ej. 

Grunden til at det er vigtigt at lave en graviditetstest, selvom der er kommet blødning, er at man i sjældne tilfælde godt kan være gravid på trods af startet blødning. Ofte vil en sådan graviditet blot være biokemisk, det vil sige et tidligt anlæg der går til grunde af sig selv. Andre gange sidder graviditeten imidlertid i æggelederen, og så er det meget vigtigt at vide, at den er der, da den så kan risikere at udvikle sig videre og pludselig give smerter og en alvorlig blødning i bughulen.

Det er naturligvis bedst, at der ikke kommer blødning, men der er eksempler på, at graviditetsprøven er positiv, og graviditeten er helt normal, selv om der har været en del blødning.

Ved positiv test

Ved positiv test aftales en tid til ultralydsskanning i klinikken ca. 3 uger senere. Du vil da være 7 uger henne.

Ved negativ test

Ved negativt resultat kan en ny behandling påbegyndes efter en måneds pause. Du bør altid have en normal, ustimuleret cyklus, før en ny behandling opstartes.

Sandsynlighed for graviditet

Der er omkring 43 procent sandsynlighed for, at graviditetsprøven er positiv efter hver ægoplægning. De fleste må derfor skuffes med et negativt resultat. Vi er klar over, at det er meget svært at modtage et negativt svar. Hvis I føler, at vi kan hjælpe jer i denne situation, er I velkomne til at bede om en samtale, hvor vi kan tale situationen igennem.

Redaktør