Fertilitetsrådgivning for mænd

​Rådgivningen består af en samtale og en sædprøve

Husk, at hvis du eller din partner allerede har et fertilitetsproblem, skal I ikke henvende jer til Fertilitetsrådgivningen, men henvises fra egen læge eller speciallæge til selve Fertilitetsklinikken.


Selve konsultationen:

Som mand kan du komme alene eller med din partner til fertilitetsrådgivning. Kommer du alene, er der afsat en ½ time til konsultationen. Kommer du med din partner, er der afsat 1 time.

Det er vigtigt, du kommer til tiden – ellers kan vi blive nødt til at aflyse din konsultation.

 

Analyse af sæd

Efter du/I har booket en tid i Fertilitetsrådgivningen, kan du hente et sædbæger i Fertilitetsklinikken i tidsrummene: kl. 7.45-8.30 og 9.00-12.00 og 13-14.45 alle hverdage. 

​I forbindelse med tilmeldingen, aftales afleveringstidspunkt for sædprøven.

Sædprøven kan afleveres onsdag og fredag kl. 11.30 - 12.15.

Sædprøven skal laves 1-2 uger før konsultationen

​​​Vejledning til sædprøven er vedlagt sædbægeret. Husk at medbringe sædprøvesedlen, når du afleverer sædprøven.

Sædanalysen er relativt enkel, og består af en analyse, som angiver antallet af sædceller per milliliter, det totale antal sædceller, samt hvor mange sædceller, der har fin bevægelighed

 Samtale

​Du informeres om resultatet af sædprøven.

Vi taler sammen om relevante forhold omkring din evne til at få børn. Har du tidligere gjort en partner gravid eller haft sygdomme i pung eller testikler (fåresyge, brok, testiklerne skulle opereres ned i pungen). Vi spørger også ind til din livsstil herunder rygning, vægt og arbejdsmiljø.

FertilitetsvurderingI forbindelse med samtalen udfyldes et sammenfattende skema, der vil vise dig, hvordan din fertilitet ser ud, og hvad du selv kan gøre for at bevare den bedst muligt. 

Redaktør