Fertilitetsrådgivning for kvinder

​Rådgivningen består af en samtale, en ultralydsscanning og en blodprøve. 

​Målgruppen for fertilitetsrådgivningen

Husk, at hvis du eller din partner allerede har et fertilitetsproblem, skal I ikke henvende jer i Fertilitetsrådgivningen, men henvises fra egen læge eller speciallæge til selve Fertilitetsklinikken.

Selve konsultationen:

  • Som kvinde kan du komme alene eller med din partner til fertilitetsrådgivning.
  • Kommer du alene, er der afsat en ½ time til konsultationen.
  • Kommer du med din partner, er der afsat 1 time.

 

Det er vigtigt, du kommer til tiden – ellers kan vi blive nødt til at aflyse din konsultation.

 

Blod​prøve​

Før selve konsultationen tilbyder vi dig at få taget en blodprøve til måling af Anti-Müllersk Hormon (AMH). Anti-Müllersk Hormon dannes i de små ægblærer, og ligesom ultralydsskanningen, giver svaret et indirekte mål for din "ægreserve".

Tidspunkt for blodprøvetagning aftales i forbindelse med tilmelding. Prøven kan tages på alle Region Hovedstadens hospitaler og lægelaboratorier.

Vi giver dig svaret på blodprøven i forbindelse med konsultationen

Samtale

Vi gennemgår de forhold, der kan have betydning for din evne til at få børn. Dvs. eventuelle tidligere graviditeter, prævention, kønssygdomme og andre sygdomme i underlivet. Derudover spørger vi ind til din livsstil, rygning og til hvornår, din mor gik i overgangsalderen .

 

Undersøgelse med
ultralydsskanning

 

Efter samtalen vil du blive tilbudt en undersøgelse med ultralydskanning gennem skeden, hvor vi direkte ser dine æggestokke og livmoder. 

Formålet med ultralydsskanningen er at tælle antallet af såkaldte antrale follikler (små ægblærer i æggestokkene). Vi kan via ultralydskanningen danne os et skøn over din "ægreserve" ved at tælle de små ægblærer, du har.

Vi kan også se, om du f.eks. har endometriose, udvidede æggeledere eller muskelknuder i livmoderen.

 

Fertilitetsvurdering

Når ultralydsundersøgelsen er afsluttet, taler du og lægen/sygeplejersken sammen om din fertilitet.

Lægen/sygeplejersken vil vejlede dig ud fra et sammenfattende skema, der viser dig, hvordan din fertilitet ser ud, og hvad du selv kan gøre.

Redaktør