Informationer til patienter

​Der skal henvises fra en af hospitalets læger, for at kunne få diætvejledning af de kliniske diætister. Når lægen har henvist dig til klinisk diætist, bliver du indkaldt til en vejledning. Er du indlagt på hospitalet, vil den klinis​ke diætist komme og besøge dig på stuen.​

​Hvem kan komme til klinisk diætist​​

Der skal henvises fra en af hospitalets læger, for at kunne få diætvejledning af de kliniske diætister. Der er bestemte kriterier for, hvornår lægen kan henvise til en klinisk diætist på Herlev Hospital. De kliniske diætister tilbyder kun vejledning til patienter, som er tilknyttet Herlev Hospital.

Hvis det er relevant med tolk, vil dette blive arrangeret.

Hvis du ikke kan blive henvist af en af sygehusets læger, men alligevel ønsker vejledning af en klinisk diætist, kan du kontakte en privatpraktiserende klinisk diætist. Du kan finde privatpraktiserende diætister på www.diaetist.dk.

Diætvejledningen

Når lægen har henvist dig til klinisk diætist, bliver du indkaldt til en vejledning. Er du indlagt på hospitalet, vil den klinis​ke diætist komme og besøge dig på stuen. Pårørende er velkomne til at deltage i samtalen.
Selve vejledningen tager udgangspunkt i dine madvaner i forhold til din sygdom. Hvis det er relevant med en opfølgende samtale, vil du blive tilbudt dette. En vejledning tager ca. 45 – 60 min. og tager udgangspunkt i din hverdag.

Hvis du er indkaldt ambulant, fremgår mødetid og mødested af dit indkaldelsesbrev. Hvis du er forhindret i at møde, beder vi dig ringe til os på diætistkontoret telefon 38 68 34 26 hurtigst muligt. Hvis du ønsker at ændre den aftalte tid, bedes du ringe til det ambulatorie som har indkaldt på dig. Telefonnummeret vil fremgå af brevet.

Studerende med i vejledningen

På hospitalet har vi jævnligt diætiststuderende. Du kan blive spurgt om at medvirke i deres øvelse af vejledningssituationen. Hvis det sker, vil du forinden blive orienteret af den kliniske diætist, som superviserer den studerende. Derefter kan du selv tage stilling til, om du ønsker at den studerende skal være med i vejledningen.

Redaktør